הערכה חדשה: זה מה שיוביל את איראן לחדש את הירי לישראל

טראמפ צפוי להכריע אם להרחיב את התקיפות באיראן, וצבא ארה"ב כבר מתגבר כוחות ומעביר מטוסי תדלוק לישראל. בישראל מעריכים כי פגיעה בתשתיות ובבכירים איראנים תוביל לירי לעבר ישראל

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
טראמפ בפסגת נאט"ו על האיראנים הבוגדניים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

עוד עולה מהדיווחים כי מטוסי תדלוק מועברים כעת מאזורים שונים במזרח התיכון אל תוך שטח ישראל. העברת המטוסים לבסיסים ישראליים נועדה לספק להם הגנה טובה יותר מאשר במדינות המפרץ, וכחלק מהיערכות לאפשרות שישראל תצטרף למערכה האווירית אם זו תורחב משמעותית. "כל זה נידון ונמצא בתוכניות ממש כעת", ציין הגורם.

נושאת המטוסים אברהם לינקולן
נושאת המטוסים אברהם לינקולן | צילום: רויטרס

במקביל, דיווח בעיתון 'פייננשל טיימס' חושף כי לאחר שקריסת המגעים הדיפלומטיים נראית סופית, גורמים בממשל טראמפ "שוב משתעשעים בתוכנית א' – הפלת המשטר האיראני". על פי הפרסום, וושינגטון בוחנת מחדש גם דרכים לעידוד התקוממות פנימית באיראן, ואף עשויה להחיות הצעה ישראלית קודמת לחימוש קבוצות כורדיות המתנגדות למשטר בטהרן. במקביל, פיקוד המרכז האמריקאי אישר כי השלים גל תקיפות נוסף נגד מרכזי פיקוד, משגרים ומערכות הגנה אווירית איראניות, במטרה להבטיח את חופש השיט והמעבר התקין של מכליות נפט במצר הורמוז.

איראן שחררה הערב אזהרה נוספת: אם ארה"ב תתקוף את המתקנים הגרעיניים או מתקני מפתח אחרים שלה, היא תתייחס לכך כאסקלציה משמעותית ותפגע באינטרסים אמריקאיים, בבעלות ברית ובתומכים ברחבי האזור.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מטוס קרב
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף