אחרי ה-7.10: צה"ל הרים אוגדה חדשה - שאמורה לטפל ב"שטח המת" של ישראל

העומס בצה"ל הולך וגובר והמהלכים בבנין הכוח של צה"ל מתרחשים מדי יום. לראשונה לוחמי מילואים מאגדת המזרח 96 לוקחים חלק בפעילות המבצעית בקווי ההגנה בגבול לבנון

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
גבול ירדן | צילום: אבי אשכנזי

בשל עומס המשימות על כוחות צה״ל בזירות השונות, נרשמים בימים האחרונים בגבול הצפון תקדימים היסטוריים: לראשונה לוחמי מילואים מאגדת המזרח 96 לוקחים חלק בפעילות המבצעית בקווי ההגנה בגבול לבנון. בקרוב יוצבו בלבנון לוחמי גדוד ההנדסה 607, גדוד ההנדסה הקרבית הרביעי בסדיר שהוקם תוך כדי המלחמה והפך לאחרונה למבצעי, כאשר לוחמי הגדוד כבר לקחו חלק בפעילות בעזה. מספר גדודים מחטיבת תל חי החלו בימים האחרונים לבצע פעילות מבצעית בקו כחול תחת אוגדה 91.

בקעת הירדן
בקעת הירדן | צילום: איל מרגולין, פלאש 90

המשימה השניה בבנין הכח של חטיבות דוד, כאשר מדובר בחטיבות מילואים המבוססות על אזרחים שכבר קיבלו פטור ממילואים והם אותרו מחדש על ידי אגף כח אדם בצה״ל וגויסו לחטיבות חי״ר קל הפרוסות מצפון ועד דרום למקרה של פלישה באחת מהזירות, היא לתת מענה ראשוני של עיבוי קו ההגנה. היחידות בנויות כך שלוחמי המילואים זמינים להקפצה ובביתם יש ציוד צבאי הכולל ווסט קרב נשק ותחמושת המאוחסן בכספת ייעודית שכל לוחם קיבל מצה״ל.

חטיבת תל חי, החטיבה הצפונית של חטיבות דוד עברה לאחרונה למצב של כשירות מבצעית. מרבית הלוחמים והמפקדים בגדודי החטיבה הם תושבי הצפון. בצה״ל החליטו להעביר את החטיבה לאחריות אוגדה 91 המחזירה את גבול לבנון ואת קו ההגנה בקו העימות הצפוני. בימים האחרונים לוחמי חלק מהגדודים של החטיבה זומנו לתעסוקה מבצעית. לראשונה הם פועלים לצד גדודי הסדיר והמילואים הפרוסים במרחבי האבטחה בגבול הצפון.

במקביל בקרוב אמור גדוד ההנדסה הקרבית 601 לסיים את הפעילות בדרום לבנון. לוחמי הגדוד עלו ללבנון עוד בחודש נובמבר שנה שעברה לאחר שנלחמו יותר משנתיים ברצף בעזה. לאחר הגעתם לגבול הצפון הם החלו לבצע פשיטות לשטח לבנון במסגרת ההערכות של אוגדה 91 למקרה של הסלמה בלחימה מול איראן ערב מלחמת ״שאגת הארי״.

מפקד אוגדה 91 תא״ל יובל גז הכין יחד עם פיקוד צפון ״תוכנית אגרופים״ שבה כוחות צה״ל ימנעו מחיזבאללה להזרים כוחות שלו לשטח ולאתגר את צה״ל הלחימה על קוו הגבול במרחב האבטחה הקדמי. לוחמי 601 הם לוחמי הגדוד שנשאר ברצף זמן ארוך הלחימה בלבנון מאז 28 בפברואר השנה והם צפויים בשבועות הקרובים לסיים את משימתם בלבנון ובמקומם בפעם הראשונה יבצעו את הפעילות לוחמי הגדוד הצעיר 607 של ההנדסה הקרבית.

תגיות:
גיוס מילואים
/
גיוס לצה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף