ליברמן מגייס איש שב"כ לשעבר - וזה המסר שלו לדוד זיני

דביר קריב, ששירת 23 שנים בשב"כ, מצטרף לישראל ביתנו ותומך באביגדור ליברמן לראשות הממשלה. ברקע: ביקורת חריפה על הממשלה ודרישה מראש השב"כ דוד זיני להתפטר

נחום פרי צילום: דור לובטון
עקבו אחרינו
אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמן | צילום: יונתן זינדל פלאש 90
3
גלריה

דביר קריב מסר: "במשך עשרות שנים פעלתי להגנת מדינת ישראל. בשב"כ נאבקתי בטרור, בהסתה ובקיצוניות, ואת תלמידיי חינכתי לאהבת המדינה, לאחריות, לחשיבה ביקורתית ולשירות משמעותי. ההחלטה להיכנס לפוליטיקה אינה פשוטה, אך בשנים האחרונות אזרחי ישראל שילמו מחירים כבדים לאין שיעור. תלמידים שלי נפלו במלחמה, משפחות איבדו את היקר להן מכל, חיילים ומילואימניקים נשאו את המדינה על כתפיהם, ומנגד - ממשלה שכשלה סירבה לקחת אחריות".

עוד הוסיף: "בחרתי להצטרף לישראל ביתנו משום שזהו הבית הפוליטי המתאים לתפיסת עולמי: ימין, ציוני, ביטחוני, ממלכתי וליברלי. מפלגה המאמינה בעוצמה והכרעה מול אויבים, אך גם בשוויון בפני החוק, בשוויון בנטל, בחופש הפרט ובאחריות ציבורית. בחרתי באביגדור ליברמן משום שישראל זקוקה למנהיג מנוסה, מפוכח ונחוש, שיודע לקבל החלטות קשות, לעמוד על עקרונותיו. אני מצטרף כדי להיאבק בקיצוניות, לחזק את החינוך, לפעול למען נפגעי פוסט טראומה ובעיקר לסייע באיחוי הקרעים בעם".

דביר קריב
דביר קריב | צילום: דוברות

"מהלך מעניין של ליברמן"

עוד ציין כי קריב אינו איש יש עתיד הראשון שמצטרף לישראל ביתנו. "יחד איתו נמצאים שם גיל סגל, מנכ"ל המפלגה לשעבר, וגדי מאירי. קריב ומאירי היו פעילים בולטים במטה השטח של יש עתיד לאורך שנים ובבחירות המוצלחות הראשונות, שבהן זכתה המפלגה ב-19 מנדטים", כתב.

דוד זיני
דוד זיני | צילום: רויטרס

"ראש השב"כ דוד זיני צריך להתפטר"

קריב התייחס לאמירתו של זיני שלפיה הסיבה המרכזית שבגללה הסכים לקבל את התפקיד היא יכולתו להיות "נאמן לדרג הנבחר". לדבריו, "כאשר ראש שב"כ אומר שהסיבה המרכזית שבגללה הסכים לקבל את התפקיד היא יכולתו להיות 'נאמן לדרג הנבחר', נדלקת נורה אדומה מהבהבת. במדינה דמוקרטית ראש שב"כ כפוף לדרג הנבחר, אבל נאמן למדינה, לחוק, לדמוקרטיה ולביטחון אזרחי ישראל. ההבדל הזה איננו סמנטי - הוא לב העניין".

תגיות:
אביגדור ליברמן
/
שב"כ
/
דביר קריב
/
ישראל ביתנו
/
דוד זיני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף