המרד הפנימי שעלול לרסק את האיחוד: "דורשים מלפיד לפרק את החבילה"

הפרשן הפוליטי מתי טוכפלד שוחח עם גדי נס ברדיו צפון 104.5FM על התחזקות איזנקוט, הלחץ בתוך "ביחד" והמאבק בליכוד סביב שינויי התקנון והשריונים לקראת הפריימריז

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
עקבו אחרינו
יאיר לפיד בתגובה לשאלת נחום פרי "מעריב" | צילום: נחום פרי

טוכפלד הזכיר את דבריו של איזנקוט שלפיהם מפלגה שמקבלת שמונה או תשעה מנדטים אינה יכולה לדרוש את ראשות הממשלה. "הוא מתריע על כך שכולם צריכים להתיישר מאחורי ראש המפלגה הגדולה - סביב מועמד אחד לראשות הממשלה, כמו בימין", הסביר. לדבריו, "במחנה הימין בן גביר לא טוען לכתר וגולדקנופף לא טוען לו, כי מבינים שנתניהו מוביל את המחנה. איזנקוט היה רוצה להביא למצב, מבחינה ציבורית ולצד לחץ מצידו, שיהיה ברור שהוא מוביל את הגוש וכולם יעמדו תחתיו. הוא נלחץ שזה לא קרה עד לשלב הזה".

יעמוד בראש הגוש? גדי איזנקוט
יעמוד בראש הגוש? גדי איזנקוט | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

"נתניהו קיבל את מה שרצה ברוב עצום"

דוד ביטן
דוד ביטן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"בסעיף 2 דובר על האפשרות של ח"כים ושרים להתמודד במחוזות, וזה סעיף שלא הזיז כל כך לנתניהו. הוא עשה את זה רק בגלל הדיל עם חיים כ"ץ, שרצה ולחם בעניין", אמר. לדבריו, גם תוצאות ההצבעה שיקפו את ההבדל: "במקום רוב מוחלט לנתניהו - בהצעה הזו ראינו רוב של חמישה קולות בלבד".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נפתלי בנט
/
יאיר לפיד
/
אביגדור ליברמן
/
גדי איזנקוט
/
מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף