חדאד הדגיש כי חומרת הדברים נובעת מעברו הצבאי של גולן: "כל חייל וכל לוחם בצה"ל יודע כמה זו אמירה שקרית שלא משקפת את המציאות. אבל כשאנשים בעולם רואים אלוף במילואים שכיהן כסגן רמטכ"ל מדבר ככה - מבחינתם זה קלף מנצח. ולא משנה איך הוא ניסה לתרץ או להתחמק, העובדות מדברות בעד עצמן".
לדבריו, קיים גבול ברור בין ויכוח פוליטי לגיטימי לבין פגיעה בביטחון המדינה ובחיילי צה"ל: "אפשר לריב פוליטית ואפשר להתווכח על דרך, אבל לפגוע בתדמית של המדינה ובחיילי צה"ל בשביל רווח פוליטי כלשהו - זה קו אדום. זו בושה וחרפה".
גולן עצמו, האשים את נתניהו על כך שהנושא עלה שוב לכותרות: "תראו איזו מקריות מדהימה. בדיוק בשבוע שבו קמפיין הליכוד פותח במתקפת הסתה נגד "הדמוקרטים" ונגדי, עיתון ימין בריטי המזוהה עם תמיכה בנתניהו מפרסם כותרת שמהדהדת את אותו שקר ואת אותו עיוות שמכונת הרעל של נתניהו מפיצה בישראל.
קשה שלא לתהות: האם שוב אזרחי ישראל עומדים מול מבצע השפעה בסגנון פרשת אוריך, איינהורן ו״בילד״? האם שוב נתניהו מוכן לפגוע במעמדה של ישראל בעולם, ולהפיץ מסרים כוזבים בזירה הבינלאומית, כדי לשרת את ההישרדות הפוליטית שלו? אין דבר שהאיש הזה, האחראי על המחדל הביטחוני הנורא ביותר שידע המדינה ב-7.10, לא יעשה בשביל להאחז בכיסא. הגיע הזמן לשים לזה סוף - בקלפי. בבחירות האלה בוחרים ב-אמת".
בסיום דבריו, התייחס חדאד גם לעתידו האישי ולשמועות על כניסתו האפשרית לזירה הפוליטית. "לא הסתרתי שאני שוקל כניסה לחיים פוליטיים. יש הרבה סיבות למה כן ולא חסר סיבות למה לא, אבל אין ספק שכשאני רואה אנשים שעושים לנו נזק מדיני והסברתי ענק כזה, זה רק מחזק אצלי את הרצון להכניס לשם רוח חדשה ולהיאבק בהם מבפנים".