כ"ץ הדיח את האלוף בלוט בשידור חי - והמערכת הפוליטית התפוצצה: "ממשלה נגד חייליה"

החלטת שר הביטחון ישראל כ"ץ להדיח בשידור חי את אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט עוררה סערה פוליטית: בנט וקריב הזהירו מפגיעה בצה"ל, בעוד לימור סון הר מלך בירכה על המהלך

נחום פרי צילום: דור לובטון
עקבו אחרינו
אבי בלוט, ישראל כ"ץ
אבי בלוט, ישראל כ"ץ | צילום: אבשלום ששוני, חיים גולדברג פלאש 90
3
גלריה
נפתלי בנט
נפתלי בנט | צילום: צפריר אביוב, פלאש 90

"אבל העובדה שיושב שר הביטחון, ולקול מחיאות כפיים בפטריוטים מודיע שימונה לו מחליף, בגלל התעקשותו על המסוכנות של עציר ביטחוני שחשוד בהתעללות בפלסטיני - הוא לא פחות מטירוף.

ישראל כץ מנסה לעשות לצה"ל את מה שבן גביר עשה למשטרת ישראל. מדובר בהתנהלות שמסכנת את הביטחון הלאומי של מדינת ישראל ואת יכולת המטה הכללי לנהל את צה"ל. ישראל כץ חיבל במינוי יו"ר דירקטוריון לתעשיה האווירית במשך חודשים משיקולים פוליטים עלובים, ועכשיו הוא מתמודד לפריימריז על הגב על המטה הכללי. ישראל כץ הוא עסקן. לא שר ביטחון", אמר קריב.

לימור סון הר מלך עם סיכת חבל התלייה
לימור סון הר מלך עם סיכת חבל התלייה | צילום: אברהם בלוך

"כמו כן, בלוט בחר פעם אחר פעם לעשות דין לעצמו ולהוביל מדיניות שסתרה את המדיניות שקבע הדרג המדיני הנבחר. במדינה דמוקרטית אלוף פיקוד אינו קובע את המדיניות. תפקידו לבצע אותה. מי שרוצה לקבוע את מדיניות הביטחון של מדינת ישראל מוזמן לפשוט את המדים ולהתמודד לכנסת. כל עוד הוא משרת בצה”ל, הוא מחויב למדיניות הממשלה ולא לתפיסת עולמו האישית", אמרה הר מלך.

תגיות:
נפתלי בנט
/
צה"ל
/
ישראל כ"ץ
/
גלעד קריב
/
אבי בלוט
/
לימור סון הר-מלך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף