שמחה רוטמן מאשים: "היו פראי אדם ביש עתיד ובמפלגת העבודה"

שמחה רוטמן תקף ב-103fm את המפגינים מול מטה הציונות הדתית בשוהם והאשים את ראשי האופוזיציה בשתיקה לנוכח האלימות. עוד הבטיח שהכספים לקואליציה שהעברתם נעצרה יועברו בכל זאת: "חוסר אחריות של ביהמ"ש"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
"אל תאיים עלי": יועמ"ש ועדת חוקה נגד שמחה רוטמן | צילום: ערוץ הכנסת

ח"כ רוטמן נודע בישיבות הסוערות שניהל בועדת חוקה ונשאל האם הוא חושש כי בקדנציה הבאה יהיו אנשים שירצו לבוא איתו בדין וחשבון. על כך השיב: "היו אנשים שנקמו בי עוד לפני שהייתי יו"ר - אני מחזיק בתואר המאוד מפוקפק, שאני לא הייתי רוצה להחזיק בו, אני הייתי הח"כ היחיד שחטף מכות מיו"ר הכנסת באולם הפרסה בכנסת הקודמת, זה צולם ותועד, הם סתם היו פראי אדם ב'יש עתיד' ובמפלגת 'העבודה'. הם לא חיכו שאעשה משהו כדי להתנהג בצורה פראית".

הוא המשיך והסביר: "השקט מחריש האוזניים מכיוונם של ראשי המפלגות של האופוזיציה, אנשים שמתיימרים להקים ממשלת אחדות, ממשלת שינוי, חלק מהאנשים מתיימרים לזה שם, חלק מהאנשים אומרים שיביאו שלטון בסגנון אחר, שמותחים ביקורת על סגנון וצורה שאנחנו פעלנו - אני לא שומע מהם מילה. יכול להיות זה עבר להם בשקט 'החולצות החומות' האלו שבאים להשתולל ולהפריע למפלגה דמוקרטית שרוצה לרוץ בבחירות?".


המחאה במטה הציונות הדתית בשוהם | צילום: ללא קרדיט

"השופט אלכס שטיין נמצא כנראה בצד של 'השווים יותר'"

"ההחלטה הזאת לא מנומקת, היא החלטה בצו ארעי והיא תבוטל. הכספים האלה, הם יועברו. מדובר בשחצנות וחוסר אחריות מצד בית המשפט, הפרוצדורה הייתה תקינה לחלוטין, וככה הכנסת נוהגת. השופט שטיין ככל הנראה לא מכיר את הפרוצדורה בכנסת אבל זה ממש לא משנה", טען בהמשך.

השופט אלכס שטיין
השופט אלכס שטיין | צילום: Hadas Parush/Flash90

בג"ץ? "האנרכיה שיש היא 100% באשמתם"

ח"כ רוטמן ביקש גם להרגיע את כל האנשים שצוהלים שטוענים כי הכנסת הזו סיימה את עבודתה: "הכנסת הזו לא התפזרה. הכנסת הזו מסיימת את כהונתה במועד, עכשיו זו פגרת בחירות שהכנסת החליטה עליה בהחלטתה, יש תקנון לכנסת, יש חוק לכנסת, לפי החוק גם במנגנון מסוים של ועדת הכנסת וגם במנגנון מסוים של יו"ר הכנסת ניתן לכנס ועדה".

לגבי הבחירות, ציין: "אני מקווה מאוד שבכנסת הבאה נקים קואליציה ימנית ואם לא זה כנראה מה שהציבור בחר. מאחר ואני דמוקרט בניגוד לממשלה 'הפאשיסטית' הישראלית וגרורותיה שכבר מראש אומרים שהם לא מכירים ברצון הבוחר, אם העם יבחר אחרת אני אקבל את דין הבוחר".

תגיות:
יש עתיד
/
הליכוד
/
הציונות הדתית
/
103FM
/
אלכס שטיין
/
שמחה רוטמן
/
הרפורמה במערכת המשפט
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף