אפרת רייטן: "כולם מבינים שביום אחד אי אפשר לשלוח 70,000 צווי גיוס"

ח"כ אפרת רייטן הגנה על דברי יאיר גולן בסוגיית גיוס החרדים, טענה כי אי אפשר לשלוח 70 אלף צווים ביום אחד, ותקפה את הממשלה על מחדל הגיוס ועל החשש מצמצום טיסות סביב הבחירות

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
אפרת רייטן | צילום: מעריב אונליין

"אנחנו בעד גיוס ושירות לכולם וגם יאיר גולן אמר בדבריו שלא רק חרדים אלא גם החברה הערבית. אנחנו מדברים על שוויון ונעשה שוויון", ציינה ח"כ רייטן. "כחברת ועדת חוץ וביטחון אני ראיתי את זה כבזבוז הזמן, זה היה נורא, לשבת שם עם חוק שהיה כל כך גרוע ופסול שלא עונה על צרכי צה"ל, לא מדבר על שוויון, זה היה פשוט בזבוז זמן ומשאבים לא רק של הכנסת אלא של כולם", הדגישה.

חרדים חוסמים את הכניסה לירושלים
חרדים חוסמים את הכניסה לירושלים | צילום: מרק ישראל סלם

"כולם מבינים שביום אחד אי אפשר לשלוח 70,000 צווים"

כמו כן הסבירה כי הממשלה הבאה שתקום תצטרך להוביל שינוי מיידי בסוגיית הגיוס: "אנחנו צריכים להחליט איזה מדינה אנחנו ואיך אנחנו מנהלים את המשבר העצום ביותר שאנחנו נמצאים בו".

על הדברים של יו"ר מפלגתה על החרדים, ציינה: "יאיר אומר ומכיר באמת. כולם מבינים שביום אחד אי אפשר לשלוח 70,000 צווים. הממשלה לא עושה כלום. יאיר גולן שירת 40 שנה, הוא יודע את התהליכים שהצבא צריך. אני ישבתי בועדה פעם אחר פעם ואני שמעתי את הרמטכ"ל, ראש אכ"א, כולם באים ואומרים 'אנחנו צריכים חיילים'. מאיפה נביא אותם? נייבא אותם מסין?"

"החששות שלנו מפני התנהלות הממשלה לא מופרכים"

רייטן הסבירה: "התפרסמה כתבה שבמסגרת הכתבה הועלתה הטענה שחושבים אולי לצמצם את כמות הטיסות סביב הבחירות. אתם יכולים לאשר לי או להפריך לי את זה? אחרי שבועיים קיבלתי תשובה הכי לקונית והכי מחשידה בעולם. קיבלתי תשובה של פסקה אחת שאומרת: 'אנחנו פועלים לפי דין'", ולאחר מכן ציינה מדוע ראתה את התשובה כצינית: "החששות שלנו מפני התנהלות הממשלה לא מופרכים".

תגיות:
גיוס חרדים
/
שוויון בנטל
/
יאיר גולן
/
אפרת רייטן
/
מפלגת הדמוקרטים
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף