איראן מבינה זאת היטב וממתינה בסבלנות: ייתכן שישראל נכנסה הבוקר למלכודת

למרות האזעקות שהופעלו במהלך הלילה בשורה של יישובים באזור גבול הצפון, בישראל עדיין מתלבטים בנוגע לאופן התגובה. מסתמן, כי הסיבות לכך לא ממש מעודדות עבור האינטרס הישראלי

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
שר הביטחון ישראל כ"ץ באקספו
שר הביטחון ישראל כ"ץ באקספו | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה

בצה"ל התייחסו הבוקר לאזעקה שהופעלה בעקבות התראה לחדירת כלי טיס בלתי מאויש: "לאחר תחקור ראשוני, עולה שככל הנראה שוגרו מספר מיירטים לעבר מטרת שווא". יחד עם זאת, נמסר גם כי ארגון הטרור חיזבאללה שיגר לעבר כוחות צה"ל בדרום לבנון שני רחפני נפץ. אחד מהם יורט באמצעות ירי הכוחות, אין נפגעים לכוחותינו.

בצה״ל מסתכלים על כך שכוחות אוגדה 36 ממשיכים לפעול במרחב המנהרות "עיר מקלט" שבנו האיראנים עבור כוח באדר של חיזבאללה ברכס עלי טאהר. בצה״ל רוצים להשלים את הפעילות בדיוק כפי שעשו בקנטרה, במג׳דל זון וברכס הבופור. המשמעות של השלמת המהלך - פגיעה אנושה בכוח של חיזבאללה בדרום לבנון. חיזבאללה ואירן מבינות זאת, ודווקא מהלך עצים כרגע בלבנון יכול למרות הפרדוקס, לשרת אותם.

כוח צה''ל בדרום לבנון
כוח צה''ל בדרום לבנון | צילום: דובר צהל

זאת משום שההבנה של איראן וחיזבאללה היא כי מהלך עצים יביא בסופו להפסקת לחימה שתיכפה על ישראל, תוך דרישה להפסיק את הלחימה גם במרחב עלי טאהר - מהלך שיציל את המנהרות של חיזבאללה מהשמדה.

צה״ל צפוי לקבוע בקרוב באופן סופי מה גרם להפעלת האזעקות במטולה, כפר יובל ובכפר גלעדי ולשיגור מיירטים. האם מדובר בכלי טייס של חיזבאללה שחצו את הגבול או רק להקת ציפורים נודדות.


אילוסטרציה המציגה את התבססות ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הכפרים בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

ההערכה בצה"ל היא כי השיגור בוצע בתיאום ובאישור איראן. ההערכה כי השיגור בוצע במטרה ליצור מתיחות גבוהה בגבול הצפון לגרור את צה"ל לתגובה רחבה. במטרה ליצור מהלך שבסופו יכפה על צה"ל לעצור את הפעילות הצבאית ברכס עלי טאהר רגע לפני הכרעה.

מדובר צה"ל נמסר באזור השעה 5:00: "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר על חדירת כלי טיס עוין במספר מרחבים בצפון הארץ, שוגרו מיירטים לעבר מטרה אווירית חשודה שככל הנראה חצתה משטח לבנון לעבר שטח הארץ. תוצאות היירוט בבדיקה, אין נפגעים. התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בעקבות ניסיונות היירוט".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
/
ישראל כץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף