המחווה הסרקסטית נועדה להעביר מסר חריף לוינטר, על רקע החלטתו לרוץ לבדו בבחירות במסגרת רשימה עצמאית. לטענת הפעילים, ריצה נפרדת של "עמך ישראל" עלולה להסתיים מתחת לאחוז החסימה ולגרום לאובדן קולות בגוש הימין. הם מזהירים כי הפיצול הזה עשוי "לשרוף קולות" בתוך המחנה הלאומי, ובכך לסכן באופן ישיר וממשי את יכולתו של גוש הימין להגיע לרוב ולהקים ממשלה.
החתימה בשמה של היועצת המשפטית לממשלה נועדה, לדברי המוחים, להעביר את המסר שלפיו מי שעשויים ליהנות מפיצול בתוך הימין הם יריביו הפוליטיים של המחנה והמערכת המשפטית. באמצעות המהלך ביקשו הפעילים להפעיל לחץ על וינטר לשקול מחדש את ההתמודדות הנפרדת.
וינטר הגיב הבוקר לאירוע בסרטון שפרסם, והשיב גם למסר הפוליטי שניסה להעביר. "קיבלתי הבוקר זר פרחים מגלי בהרב מיארה. ספוילר: גלי לא באמת שלחה לי את הפרחים האלה, זה סתם איזה ליצן שמנסה לעשות סיבוב על הגב שלנו- של עמך ישראל. אז חברים, התבלבלתם", אמר.
בהמשך תקף וינטר את מבקריו ואת התנהלות הממשלה בסוגיית מערכת המשפט: "אם במקום שטויות וגימיקים הייתם מתעסקים בלתקן באמת את מערכת המשפט בארבע השנים האחרונות גלי בהרב-מיארה כבר מזמן לא הייתה כאן. היא הייתה בבית כל מה שהיא עשתה לעם ישראל. וגם חברתה הפצ"רית. אבל סבלנות, את מה שהם לא הצליחו לעשות - אנחנו נעשה. מה שהיה לא יהיה". עוד הוסיף: "ולגבי הזר היפה - וואלה אהבתי את הסגול".
סמוטריץ' ופייגלין אף התכוונו להציע לוינטר להצטרף לרשימתם ולקבל את המקום השני, לצד מקומות נוספים בעשירייה עבור אנשיו. במסגרת המתווה, פייגלין היה מוכן לוותר על המקום השני ולעבור למקום השלישי כדי לפנות אותו לוינטר. אלא שהגשת הרשימה סתמה את הגולל על האפשרות: וינטר ו"עמך ישראל" יוצאים למערכת הבחירות לבדם.
בנוסף כזכור, אמש התפרסם מכתב של עשרות רבנים מהציונות הדתית, ובהם הרב אליקים לבנון, הרב דוד חי הכהן, הרב שבתי סבתו והרב איתן אייזמן. הם קראו לווינטר "לקחת אחריות" ולהצטרף למהלך האחדות שמוביל יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ'.
"השבוע יוכרע האם הימין ילך אל הבחירות הקרובות בכוחות משותפים או חלילה בפירוד", כתבו הרבנים. את פנייתם לווינטר חתמו באזהרה: "עופר, ברי ושמא - ברי עדיף. אסור לקחת סיכונים כאשר זה נוגע לכלל ישראל". המכתב מצטרף ללחצים שהופעלו עליו בימים האחרונים, בין היתר מצד הרב יגאל לוינשטיין, ממייסדי מוסדות בני דוד שבהם התחנך וינטר.