700 ימי מילואים ופציעה קשה: החיזוק החדש של סמוטריץ'

סא"ל במיל' איתמר איתם, בנו של השר לשעבר אפי איתם, מצטרף לציונות הדתית. הוא נפצע קשה בעזה, שב לפקד על גדודו ושירת מאז 7 באוקטובר קרוב ל-700 ימי מילואים

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
איתמר איתם
איתמר איתם | צילום: ג'ואי כהן
2
גלריה

מאז פרוץ המלחמה פיקד איתם על גדוד הסיור של חטיבת ביסל"ח והוביל אותו בלחימה בעזה ובלבנון. במהלך הקרבות אף נפצע באורח קשה מירי צלף, אך לאחר החלמתו שב לפקד על הגדוד ולהוביל את לוחמיו בשדה הקרב. מאז השבעה באוקטובר שירת איתם קרוב ל-700 ימי מילואים, ונמנה ממייסדי תנועת "המילואימניקים דור הניצחון" וממובילי תנועת "פצועי המלחמה למען הניצחון".

איתם, נשוי ואב לשישה, נולד וגדל ברמת הגולן ומתגורר כיום בגליל התחתון. הוא בוגר הישיבה התיכונית בחיספין ומכינת עלי, ובעל תואר שני בביטחון לאומי מאוניברסיטת בר-אילן. כיום הוא משמש כאיש חינוך והוראה בכפרי נוער ומסגרות בלתי פורמליות. איתמר הוא בנו של תא"ל (במיל׳) והשר לשעבר אפי איתם, שכיהן כיו"ר המפד"ל.

בצלאל סמוטריץ' נואם בישיבת סיעה של הציונות הדתית
בצלאל סמוטריץ' נואם בישיבת סיעה של הציונות הדתית | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

"אני מברך על הצטרפותו של גיבור ישראל, איתמר איתם, לנבחרת הציונות הדתית בכנסת הבאה. איתמר מייצג את דור הניצחון המופלא של עם ישראל שהתגלה במלוא תפארתו דווקא מתוך השבר הנורא" אמר סמוטריץ', והוסיף: "באומץ לב ובנחישות הוביל את לוחמיו בשדה הקרב, נפצע קשה וחזר להילחם. את רוח הגבורה וההכרעה הוא יביא גם אל החיים הציבוריים ונפעל יחד בנחישות למען בטחון ישראל, קידום ההתיישבות, ייהוד הנגב והגליל וחינוך דור העתיד של עם ישראל".

איתמר איתם אמר: "אחרי שנים של שליחות בשדה הקרב ובמערכת החינוך, אני בוחר להמשיך את אותה השליחות גם בזירה הציבורית למען כלל עם ישראל. אני מצטרף היום לציונות הדתית, המפלגה היחידה שמחברת בין ערכי אהבת התורה, העם והארץ, מתוך מחויבות עמוקה להבטיח שההקרבה והגבורה של לוחמינו יובילו לניצחון והכרעה על אויבנו. יחד עם השר בצלאל סמוטריץ׳ וחברי הציונות הדתית אפעל לחיזוק המילואימניקים והמשרתים בצה"ל, למען ביטחון ישראל, ההתיישבות, החינוך ורוח הניצחון של עם ישראל"

תגיות:
הציונות הדתית
/
בצלאל סמוטריץ'
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף