לא טילים וגם לא רחפנים: הנשק המיוחד בידי חיזבאללה - שמדאיג את צה"ל

לקראת תקופת החגים: צה"ל מתגבר את הכוחות בדרום לבנון ומצמצם חופשות, בעקבות הערכה שחיזבאללה משקם את יכולותיו ומתכונן לפעולות גרילה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
תקיפת תשתיות חיזבאללה בדרום לבנון | צילום: דובר צהל

צה"ל יתגבר את הכוחות שלו בדרום לבנון לקראת תקופת החגים. בצה"ל אומרים כי חיזבאללה ממשיך לנסות ולשקם את כוחות באופן סמוי, איטי ובמקומות מסוימים בעומק השטח מעבר לקו הצהוב. "הנחת העבודה שלנו היא שחיזבאללה מבחינתו לא סיים את הלחימה מול ישראל. לא תם והוא מתכוון להמשיך ולפעול. יש אמירה כללית גינרית יש לו יכולות הוא לא הוכרע. בעיקר כעת הוא מנסה לשקם את היכולות שלו. הוא ינסה להוציא פעולות במאפיין גרילה. איפה זה יפגוש אותנו? אנחנו לא יודעים״, אומרים בצה"ל.

ההערכות של צה״ל כי חיזבאללה יפעל באופן של תקיפה באמצעות הנחת מטעני חבלה והפעלת של רחפני נפץ. "אנחנו לא יכולים לשלול שהוא ינסה לפשוט על מוצב", אמרו בצה״ל.

באוגדה 91 לוקחים את תקופת החגים כתקופה מעוררת אתגרים מבצעים. ״אנחנו מתייחסים לחגים כתקופת מבצעית מורכבת ואנחנו מצטופפים. לכן אנחנו מקבצים את ההגנה ומחזקים את סדרי הכוחות. אנחנו מצמצמים את החופשות, אין הדממה ואין רגילות. לא שיש מודיעין ספציפי אלא משום ההבנה שיש רצון של הצד השני לאתגר״.

חיילי צה''ל פועלים בלבנון
חיילי צה''ל פועלים בלבנון | צילום: דובר צה''ל
תגיות:
צה"ל
/
העלאת כוננות בפני טרור
/
דרום לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף