אחרי שהואשם בניסיון להדיח את נתניהו - הבכיר הפלסטיני שובר שתיקה: "בורחים מ-7 באוקטובר"

מוחמד דחלאן והזרם הרפורמיסטי בפת"ח מגיבים לטענות בליכוד על התערבות במערכת הבחירות בישראל. בהודעה חריפה נאמר כי ההאשמות מגוחכות ונועדו להסיט את הדיון מכשלי הממשלה: "עתיד עזה - לא קלף מיקוח"

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
ראש הממשלה בנימין נתניהו חושף בפני הציבור את תשובותיו לשאלות מבקר המדינה במסגרת בדיקת המבקר את אירועי ה-7 באוקטובר | צילום: רועי אברהם /לע"מ, סאונד: בן פרץ /לע"מ

לפי ההודעה, דחלאן "מעולם לא היה צד למאבקים הפנימיים בישראל", וכי מבחינתו השאלה מי עומד בראש הממשלה בישראל אינה העיקר. "מה שמעסיק אותנו הוא מה שעושות ממשלות ישראל כלפי העם הפלסטיני, זכויותיו ודמו", נכתב. בהודעת הזרם הרפורמיסטי נטען עוד כי מבחינת הפלסטינים, אין הבדל מהותי בין הממשלות המתחלפות בישראל בכל הנוגע למדיניות כלפי הפלסטינים.

על רקע זה דחה הזרם גם את הטענה שלפיה דחלאן פועל להפלת ממשלת נתניהו כדי לסייע להקמת ממשלה אחרת בישראל. לפי ההודעה, הטענה הזו אינה מתיישבת עם עמדתו הפוליטית של דחלאן ועם הניסיון הפלסטיני מול ממשלות ישראל לאורך השנים. המסר החריף ביותר הופנה ישירות לנתניהו ולליכוד. "עתיד רצועת עזה לא ייקבע בידי נתניהו ולא בידי הליכוד, ולא יהיה חומר במיקוח של הבחירות בישראל", נכתב בהודעה.

עוד נאמר כי "עזה היא חלק מקורי מהמולדת הפלסטינית, ואת עתידה יקבע העם הפלסטיני וכוחותיו הלאומיים", לצד מתקפה חריפה על נתניהו, שלטענת הזרם משתמש במלחמה ובפגיעה באזרחים פלסטינים כחלק מהקמפיין הפוליטי שלו.

דוחה את הטענות. מוחמד דחלאן
דוחה את הטענות. מוחמד דחלאן | צילום: רויטרס

בליכוד מאשימים: "התערבות זרה בוטה"

בליכוד טענו כי דחלאן הוא שעומד מאחורי הידיעה שפורסמה בעיתון, וכי הוא מעוניין בהחלפת ממשלת נתניהו בשל שאיפתו להשפיע על עתיד רצועת עזה. בהודעת המפלגה נטען כי דחלאן "חולם להשתלט על רצועת עזה" וכי לשם כך הוא זקוק, לטענת הליכוד, לממשלה אחרת בישראל. במפלגה קשרו לכך את גדי איזנקוט, יאיר גולן, אביגדור ליברמן והמפלגות הערביות. הטענות הללו לא לוו בהוכחות פומביות.

מוחמד בן זאיד ובנימין נתניהו
מוחמד בן זאיד ובנימין נתניהו | צילום: פלאש 90,רויטרס

העימות סביב הפרסום הולך אפוא ומתרחב. מה שהחל בטענות בנוגע למידע שהגיע לכאורה מאיחוד האמירויות הפך למאבק פוליטי סביב שאלת ההתערבות הזרה בבחירות בישראל. הליכוד מבקש למסגר את הפרשה כניסיון של גורמים מחוץ לישראל להשפיע על זהות הממשלה הבאה, בעוד דחלאן דוחה לחלוטין את הטענה ומציג אותה כניסיון להשתמש בשמו כדי להסיט את הדיון הציבורי מהשאלות המופנות לנתניהו בעקבות 7 באוקטובר. בשלב זה, מעבר להאשמות ההדדיות, לא הוצגה בפומבי תשתית שמוכיחה כי דחלאן אכן פעל להתערב בבחירות בישראל.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
פתח
/
מוחמד דחלאן
/
מוחמד בן זאיד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף