"בגלל הקולקטיביזציה וההולודומור שביצעו השלטונות הסובייטיים, אלפי חוות קטנות נהרסו אצלכם, וכיום יש לכם תאגידי ענק חקלאיים של מאות אלפי דונמים. זהו דפוס בעלות על קרקע שונה לחלוטין מזה המקובל באיחוד האירופי".
סוגיה נפיצה נוספת שעלתה בריאיון היא המחלוקות ההיסטוריות העמוקות בין העמים, ובמיוחד סביב טבח ווהלין שבוצע במהלך מלחמת העולם השנייה וסביב האדרת דמויות עבר אוקראיניות שנויות במחלוקת.
הוא הוסיף והסביר כי "התפייסות היא לא בהכרח בין אחים וחברים, התפייסות היא בדרך כלל בין אויבים לשעבר. אם גרמניה וצרפת יכלו ליצור אינטגרציה אירופית חמש שנים אחרי שטבחו אלה באלה, כך גם אנחנו יכולים".
השר סיכם את הריאיון ל"אירופייקה פרבדה" בנימה פרגמטית וכנה באשר לעתיד היחסים והאינטגרציה הכלכלית: "יהיו לכם החלטות כואבות לקבל בדרך לאיחוד. נדרשים פתרונות יצירתיים. תצטרכו לשקול את האינטרסים השונים ולחשב היטב מהו באמת האינטרס הלאומי שלכם".
"פוטין ממש דמיין שהוא יבטל את קריסת ברית המועצות ויהפוך את רוסיה שוב למעצמת על, חלק משלישייה שתשלוט בעולם, יאלטה שנייה", אמר סיקורסקי. "אני חושב שהוא מבין עכשיו שזה לא בר השגה". לדבריו, מאזן הכוחות הכלכלי והצבאי באירופה אינו מותיר למוסקבה סיכוי אמיתי מול מדינות הברית.