בהמשך, נשאל גולן על הסוגיות הביטחוניות - וגם כאן חזר על דבריו בנוגע להסכמות. "יש חמישה עקרונות שאיתם צריך לצאת לדרך ונגיע להסכמות מהירות בנושא, הראשון הוא שצריך למצות את ההישגים הצבאיים של צה"ל ברצועת עזה, ולהביא להחלפת שלטון חמאס בעזרת התחלת תהליך של הכנסה ממשלה חליפית לחמאס - בוודאי בשטח שנמצא בשליטת צה"ל. הממשלה הנוכחית מנציחה את שלטון חמאס ומאפשרת לו לבנות עוד מנהרות ולייצר עוד רקטות וטילים, הממשלה הזו מבזבזת ושופכת לריק את הישגי צה"ל האדירים שהושגו ברצועת עזה - זה פשוט ביזיון בלתי מתקבל על הדעת".
נס שאל את גולן כיצד יעשו את הדברים הללו ללא אישור ארה"ב, וגולן השיב: "נעשה את זה בהתאם לקווי היסוד של תוכנית מועצת השלום יחד עם האמריקאים, הסעודים והירדנים. אפשר לעשות דברים אדירים אבל צריך להפעיל את הרגל המדינית והצבאית במקביל. הבעיה היא שלממשלה הזו אין רגל מדינית כלל, אף אחד לא רוצה לעבוד איתה - לא בישראל ולא בעולם".
על האירוע בו טייס עומאני ניסה להשתפלט על מטוס פליי דובאי שהטיס כ-180 ישראלים לתל אביב, אמר גולן: "אחרי ה-7 באוקטובר להעלות על הדעת שממשלת ישראל לא בוחנת את כל התרחישים האפשריים ומטפלת בהם ברצינות? זה רשלנות בלתי מתקבלת על הדעת ורק על זה הממשלה צריכה ללכת הביתה מיד. למדנו ב-7 באוקטובר שצריך לדון גם בתרחישים שנראים פחות סבירים, פה אנחנו מדברים על תרחיש שכבר התממש ב-11 בספטמבר, לא ברור שזה יכול לקרות ושצריך להיערך לזה?".