"גם אחוז המתלבטים הולך ויורד ועומד על כ-5% בלבד ועדיין, העובדה שעוד ישנן שתי מפלגות העומדות בקרבה המסוכנת של אחוז החסימה - 'עמך ישראל' ו'המילואימניקים והכלכלית' – שהן משני צידי המתרס (המילואימניקים לא מזוהים עם אחד מהגושים), הופך את החיזוי לקשה עוד יותר", מסביר ד"ר לזר – "מספיק שאחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה, והמאזניים נוטות לצד האחר".
ד"ר לזר מעריך עוד, כי המסרים שמנסים לנגח את נתניהו והליכוד, שהתעצמו השבוע על רקע אירועי הזיכרון והמחאה לציון שלוש שנים לטבח ה-7 באוקטובר – עבדו ככל הנראה הפוך ובפועל נתניהו התחזק. "ייתכן שרבים סבורים, שאם ראשי מערכת הביטחון הזהירו מפני קטסטרופה, איפה הם היו? איך הם לא דאגו שהצבא יהיה מוכן לתרחיש אימים שהם עצמם התריעו עליו לטענתם?" הוא מסביר.
נתון מעניין נוסף השבוע, הוא בלימת הירידה העקבית של ישר! בשבועות האחרונים. "אבל עדיין מוקדם לקבוע האם מדובר במגמה חדשה ושינוי כיוון", מבהיר ד"ר לזר. עוד הוא מציין שהקיפאון בתמיכה במפלגות הערביות לא השתנה. "אחוזי ההצבעה בחברה הערבית נמוכים יותר לעומת החברה היהודית וגם שיעור המצביעים הערבים הבטוחים שילכו להצביע נמוך יותר בהשוואה למצביעים היהודים", הוא מעריך עוד. "הרחוב הערבי עדיין לא התעורר וזו הסיבה שהמפלגות הערביות עדיין עומדות על 12 מנדטים בלבד".