הסודות מהוואטסאפ: השיחות שנחשפו לכאורה בין יונתן אוריך לעמית סגל ויעקב ברדוגו

צילומי מסך שהופצו ברשת חושפים לכאורה התכתבויות בין יועצו של נתניהו, יונתן אוריך, לעמית סגל ויעקב ברדוגו, בנוגע לתיאום מסרים, נאומים ופרסומים בתקשורת. אמינות ההתכתבויות טרם אומתה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
יונתן אוריך הנאשם בפרשת הבילד, בדיון בביהמ"ש המחוזי בת"א
יונתן אוריך הנאשם בפרשת הבילד, בדיון בביהמ"ש המחוזי בת"א | צילום: אבשלום ששוני
4
גלריה

באחת ההתכתבויות המיוחסות לאוריך ולסגל עולה לכאורה כי השניים דנו בתוכנו של נאום של ראש הממשלה עוד בטרם נשא אותו. על פי צילומי המסך, סגל הביע את דעתו על הדברים ואף הציע שינויים, תיקונים ושיפורי ניסוח. בהתכתבויות נוספות מופיעים לכאורה חילופי דברים הנוגעים לתדרוכים, למסרים תקשורתיים ולהתבטאויות ציבוריות.

עמית סגל
עמית סגל | צילום: יהושוע יוסף, פלאש 90

שיחה נוספת שהופצה עוסקת לכאורה באפשרות שנתניהו יפסיד בבחירות ובהשלכות של תרחיש כזה. במסגרת ההתכתבות מופיעות האמירות "אנחנו גמורים לחלוטין" ו"יתלו אותך לידי", המיוחסות לחילופי ההודעות בין השניים.

אלישע מדן
אלישע מדן | צילום: צילום מסך

בהתכתבות נוספת המיוחסת לאוריך וברדוגו, מבקש אוריך מברדוגו להעלות אייטם בערוץ 14, וברדוגו משיב לו: "ברור". בשיחה אחרת, שואל ברדוגו אם מתקיימת שיחת ועידה של הצוות ומבקש מאוריך לצרף גם אותו לשיחה.

חשוב להדגיש כי מדובר בחומרים שהופצו ברשת והועלו לאתר ייעודי, וכי מהימנותם לא אומתה באופן רשמי. כמו כן, לא ניתן לקבוע אם צילומי המסך שהופצו מציגים את מלוא ההתכתבויות ואת ההקשר שבו נכתבו הדברים.

יעקב ברדוגו
יעקב ברדוגו | צילום: Chaim Goldberg/Flash90

הפצת ההתכתבויות מגיעה כשבועיים לאחר שנחשף כי אוריך חיבר את חשבון הוואטסאפ הפרטי שלו לפלטפורמה חיצונית הפועלת מדובאי. הפרסום הנוכחי מצטרף לחשיפות קודמות הנוגעות לאבטחת המידע של יועצו של ראש הממשלה.

לפני מספר שבועות פורסם בעיתון "הארץ" כי אוריך הקים עבור בני הזוג נתניהו מערכת המבוססת על בינה מלאכותית, שנועדה לעקוב בזמן אמת אחר הסיקור התקשורתי. המערכת סרקה כ-50 כלי תקשורת מדי דקה וחצי ושלחה התרעות באמצעות וואטסאפ על כותרות מתפתחות, במטרה לאפשר תגובה מהירה לפרסומים.

אלא שעל פי אותו פרסום, במהלך פיתוח המערכת הותיר אוריך את קוד המקור שלה פתוח ונגיש ברשת, לרבות מפתחות גישה, מזהים ייחודיים ומידע רגיש הנוגע לקבוצות וואטסאפ. כעת, לצד הפצת ההתכתבויות המיוחסות לו, מאיימים הגורמים שעומדים מאחורי הפרסום לחשוף חומרים נוספים.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
עמית סגל
/
יעקב ברדוגו
/
יונתן אוריך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף