גורמים נוספים במפלגה מציינים כי למרות הדיווחים בנושא, עד כה לא נעשתה כל פנייה ולא התקיים כל גישוש מעשי להקמת ממשלת אחדות. גם גורמים בגוש השינוי אומרים כי לא קיבלו עד כה כל פנייה בנושא. מבית הנשיא נמסר בתגובה: "אנו מכחישים בתוקף את הפרסומים. הנשיא לא שוחח על ממשלת אחדות עם אף מועמד או חבר כנסת. הנשיא אינו עוסק בשלב זה בהרכב כלשהו של הממשלה, והנושא יידון במסגרת ההתייעצויות שיתקיימו בבית הנשיא לאחר קבלת תוצאות הבחירות".
בלי הפתעות עד הבחירות
בתוך כך, בשיחות סגורות אמר נתניהו כי יש לקוות לשקט ביטחוני בכל הזירות עד הבחירות, ללא הפתעות או הסלמה. הדברים נאמרו על רקע טענות שלפיהן הוא עשוי להיות מעוניין בהתלקחות ביטחונית בתקופה שלפני הבחירות.
במקביל, המסר המרכזי שמועבר בליכוד הוא כי יש למקסם ככל האפשר את שיעור ההצבעה בקרב מצביעי הימין ולהגביר את פעילות השטח, שם, לפי הערכות במפלגה, קיים פוטנציאל של כשלושה מנדטים נוספים. במפלגה מבקשים גם לצמצם זליגת קולות למפלגות שעלולות להישאר מתחת לאחוז החסימה.
גורמים בליכוד מצביעים בין היתר על עופר וינטר ועל יועז הנדל כמי שעשויים להשפיע על חלוקת הקולות בגוש. לדבריהם, ראש הממשלה בנימין נתניהו הצביע בישיבת הסיעה על כמה יעדים מרכזיים לקראת הבחירות, ובהם העלאת שיעור ההצבעה בקרב תומכי הגוש, צמצום אובדן הקולות למפלגות ימין קטנות והמשך המתקפה הפוליטית על הנדל וזליכה.