בפעם הראשונה מתחילת מערכת הבחירות: המפנה המפתיע שמשנה את מאזן הגושים | סוקר "מעריב" מנתח

ד"ר מנחם לזר מזהה לראשונה התעוררות בשיעור ההצבעה בחברה הערבית, לצד היחלשות בליכוד. לדבריו, אחוז החסימה ואחוזי ההצבעה עשויים להכריע את תמונת הגושים ביום הבחירות

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
עופר וינטר מגיב לפרישה של דוידי בן ציון | צילום: דוברות עמך ישראל

"הסיבה להתחזקות המפלגות הערביות נובעת מעלייה בשיעור ההצבעה בחברה הערבית", מסביר ד"ר לזר. "אמרנו בעבר שאם יהיה איחוד בין המפלגות הערביות, אחוז ההצבעה בקרב ערביי ישראל יעלה. לאחר האיחוד בין חד"ש-תע"ל לבל"ד לא ראינו תזוזה, והשבוע זו הפעם הראשונה שרואים מפנה בנכונות בחברה הערבית לצאת ולהצביע".

הבומרנג הנגטיבי. עופר וינטר
הבומרנג הנגטיבי. עופר וינטר | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

הכול עוד פתוח

ד"ר לזר מציין עוד כי הכול עדיין עשוי להשתנות עד יום הבחירות, בעיקר בשל שתי המפלגות שמרחפות בקרבה מסוכנת לאחוז החסימה – המילואימניקים-הכלכלית מצד אחד ועמך ישראל מצד שני. "אם אחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה, עלולה להיות לכך השפעה דרמטית על תוצאות הבחירות והמאזן עשוי לנטות באופן בולט לאחד הצדדים", הוא מסביר. "שיעור המתלבטים ממשיך להיות נמוך, וגם בקרב הרוב המוחלט של המתלבטים הקיימים, ההתלבטות היא בתוך אחד הגושים. גם אצלם כמעט שאין מעברים מגוש לגוש".

להערכתו, גם אם יתרחש אירוע ביטחוני דרמטי, ייתכן שהוא לא ישפיע באופן משמעותי על תוצאות הבחירות – אך הוא עלול להביא לדחייתן. "הסיפור המרכזי לקראת יום הבחירות היה ונשאר אחוז ההצבעה. הגוש שיצליח להמריץ לקלפיות יותר תומכים פוטנציאליים עשוי להיות המנצח הגדול", הוא מסכם.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
עופר וינטר
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף