נתניהו ו-34 בכירים ישראלים על הכוונת: הדרמה החדשה בטורקיה

בטורקיה נפתח בהיעדרם משפטם של נתניהו ו-34 בכירים ישראלים, בהם כ"ץ ובן גביר, בגין עבירות חמורות המיוחסות להם בעקבות ההשתלטות על משטים לעזה. באיטליה הורחבה חקירה נפרדת גם לרמטכ"ל אייל זמיר

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
בנימין נתניהו בשיחה עם מפקד שייטת 13 בזמן ההשתלטות על המשט שיצא מטורקיה | צילום: איתי בית-און / לע״מ

לפי אתר "ניו ערב", כתב האישום הוכן באפריל, וההליך מתנהל על בסיס עקרון הסמכות האוניברסלית. הרשויות בטורקיה כבר הוציאו צווי מעצר נגד חשודים בפרשה. מארגני המשט מסרו כי הושלמו גם ההליכים הנדרשים לבקשת הודעות אדומות של האינטרפול, אך אין בכך אישור שהארגון פרסם אותן.


איתמר בן גביר עם פעילי המשט בנמל אשדוד | צילום: סרטון לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

ברקע הפרשה עומדים ניסיונות של פעילים ממדינות שונות לפרוץ את הסגר הימי על עזה ולהעביר אליה סיוע. לפי מארגני המשט, כוחות ישראליים השתלטו במים בינלאומיים על 42 סירות ובהן 462 מתנדבים, ובהם אנשי רפואה, חברי פרלמנט, עורכי דין ועיתונאים.

הפעילים טענו כי הועברו לישראל ונחשפו לאלימות וליחס משפיל במעצר. ישראל מצדה טוענת שהסגר הימי חוקי. לפי הארגון המסייע למתלוננים, בתיק הטורקי נכללים 101 נפגעים, אך מטרתו רחבה יותר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ישראל כ"ץ
/
טורקיה
/
איטליה
/
איתמר בן גביר
/
אייל זמיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף