בנק מטרות מעודכן ותגובה "ללא גבולות": מוג'תבא חמינאי מכין את צבא איראן למלחמה

באיראן טוענים שמוג'תבא חמינאי נפגש עם בכירי הצבא והכין אותם להסלמה המתקרבת. במקביל, דיווח קטארי על התקדמות במו"מ בדרך לשיחות ישירות

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
חמינאי על רקע פרויקט IMEC
חמינאי על רקע פרויקט IMEC | צילום: רויטרס,רשתות חברתיות
3
גלריה

על פי הדיווחים האיראניים במהלך הפגישה, הדגיש המנהיג העליון את החשיבות שבשמירת דריכות אקטיבית. "מוכנות לחימתית חכמה היא דבר הכרחי עבור הרתעה מקסימלית", הצהיר חמינאי בפני בכירי הצבא. הוא שרטט את קווי המתאר האסטרטגיים של טהרן אל מול המערב, והזהיר כי כל פעולה התקפית תגרור מערכה ארוכה. לדבריו, אם אויביה של הרפובליקה האסלאמית יחליטו לתקוף, יהיו אלה האיראנים שיקבעו את הזמן ואת התנאים לסיום הלחימה.


דונלד טראמפ על איראן | צילום: האו"ם

הכנות אופרטיביות ועדכון בנק המטרות האיראני

חמינאי לא הסתפק באיומים בלבד, אלא הציג שורת דרישות אופרטיביות למערכת הביטחון במדינה. הוא הורה על חיזוק משמעותי של מבנה גופי המודיעין הצבאיים, ועל העמקת מערך ההגנה המקומית, תוך ביצוע התאמות נדרשות בדוקטרינת הלחימה ובטקטיקה בשטח. במקביל, הנחה המנהיג לעשות שימוש נרחב בטכנולוגיות מתקדמות, לצד המשך טיפוח הרוח המהפכנית והמורל בקרב הלוחמים.

טילים איראניים
טילים איראניים | צילום: רויטרס

רמטכ"ל איראן מאיים: בנק מטרות רחב יותר ותגובה ללא הגבלה גיאוגרפית

לפי נוסח ההודעה שפרסם אתר נורניוז, עבדוללהי אמר כי הכוחות המזוינים הכניסו לתוכניותיהם בנק חדש של מטרות ונכסי אויב, במרחב גיאוגרפי רחב מבעבר. הוא איים כי הכוחות יציבו בפני יריביהם הפתעות חדשות בשדה הקרב, והדגיש שההיערכות נעשית בהתאם לפקודות המנהיג.

עבדוללהי טען כי הכוחות מוכנים להגן על המדינה באמצעות ציוד וטכנולוגיות מתקדמים, וכי ימשיכו לחזק את מוכנותם מדי יום. לדבריו, אם ארצות הברית וישראל יתקפו שוב, הן ייתקלו בגישה חדשה ובתגובה "בלתי נתפסת", שתהיה קשה ויעילה יותר מזו שננקטה בעימות הקודם. "אנחנו נקבע את סיום המלחמה באמצעות סופכם", איים.

במקביל, אתר נזאמי ניוז ייחס לעבדוללהי אזהרה שלפיה איראן לא תמתין לתחילת פעולה עוינת אם יזוהו סימנים ודאיים לכך. לפי הפרסום, איראן עוקבת אחר ההיערכות הצבאית של יריביה ומעדכנת בהתמדה את מטרותיה. עם זאת, הנוסח הזה לא הופיע בהודעתו שפורסמה בנורניוז, ולכן אין לראות בשני הפרסומים שפורסמו היום בפרסית נוסח זהה של אותה הודעה.

דיווח קטארי על פריצת דרך במו"מ

המהלך המפתיע מגיע בעקבות מאמצי תיווך אינטנסיביים של קטאר ופקיסטן, ולאחר ביקור של משלחת קטארית בטהרן בראשותו של שר החוץ והיועץ הבכיר לראש ממשלת קטאר. על פי המקורות, ההסכמות הראשוניות כוללות התקדמות בסוגיית הגרעין האיראני, הבטחת חופש השיט במצר הורמוז, והענקת תמריצים כלכליים לטהרן, כאשר סין ורוסיה צפויות לשמש כערבות להסכם המתגבש.

האזהרה המצרית

"הסבב השני יהיה מסוכן יותר, הרסני יותר, והוא לא יוביל לשום מקום. עלינו להפיק לקחים מן העבר", אמר עבד אל-עאטי, והוסיף כי מצרים מודאגת ביותר מהאפשרות להסלמה נוספת.

בדר עבד אל-עאטי
בדר עבד אל-עאטי | צילום: רויטרס

שר החוץ המצרי הזהיר גם מפני הקושי לשלוט בהתפתחותו של עימות צבאי: "מלחמה יכולה להתחיל בהחלטה חד-צדדית, אבל איש אינו יכול לשלוט לבדו בתוצאותיה או לעצור אותה". לדבריו, "אין פתרון צבאי, אלא רק פתרון דיפלומטי בדרכי שלום". הוא קרא למדינות האזור לפעול להקמת מנגנון ביטחון אזורי שיתבסס על הידברות, מניעת משברים ושמירה על חופש השיט, והדגיש את הצורך במיצוי המאמצים המדיניים למניעת מלחמה נוספת.

המאמצים הדיפלומטיים האינטנסיביים מעידים על דחיפות המצב בשטח. סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחה כי טיוטת הסכם חדשה, שהועברה לאיראן ביום ראשון האחרון, מגדירה מסגרת זמנים נוקשה של שבעה ימים לפתרון המחלוקות המרכזיות בין הצדדים, תוך התחייבות לצעדים יומיים בוני אמון. מסגרת זו נועדה לבסס קרקע יציבה להמשך התהליך ולבחון את רצינות כוונותיהם של הצדדים.

תגיות:
איראן
/
ארה"ב
/
המלחמה עם איראן
/
הסכם עם איראן