השוטרים הפתיעו את איתן חייא בפקק - ואז החל העימות האלים: "כאבים בצלעות, רק מכות קיבלתי" | צפו

ראש ארגון פשיעה ותיק מתל אביב, שהשתחרר לאחרונה מהכלא, נעצר בחשד למעורבות בתקיפת עבריין מוכר בירושלים. המעצר התבצע לאור יום, בעיצומו של פקק תנועה, ובמהלכו התעמת חשוד נוסף עם השוטרים

אלון חכמון צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
מעצר העבריין הבכיר | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

חקירת המשטרה עוסקת בין היתר באירוע שהתרחש ב-27 באוקטובר, שבמהלכו הגיעו שוטרים לביתו של אדם המקורב לחייא. במשטרה בוחנים את מידת מעורבותו באירועים המיוחסים לו, וכן את החשד למעורבותו בתקיפת גורם עברייני מוכר בירושלים, שנחבל בגופו. על פי החשד הראשוני, התקיפה התרחשה על רקע סכסוך מתמשך בין גורמים בעולם הפשע.

"רק מכות קיבלתי"

בלשי ימ"ר ירושלים עצרו את חייא בעת ששהה ברכב לצד חשוד נוסף, בעיצומו של פקק תנועה בעיר. במהלך המעצר, על פי החשד, התנגד החשוד הנוסף לשוטרים ואף תקף אותם. בעקבות זאת התפתח עימות בינו לבין הבלשים, שהפעילו כוח כדי להשתלט עליו. על פי הדיווח הראשוני, חייא עצמו לא התנגד למעצר.

אלא שבדיון שהתקיים בבית המשפט העלו חייא וסנגורו טענות בדבר אלימות שהפעילו כלפיו השוטרים. סנגורו ביקש להציג בפני השופטת סרטון שלטענתו מתעד את התנהלותם במהלך המעצר. "אני מבקש להראות לבית המשפט סרטון באמצעות הטלפון הנייד. תראי מה עושים צעירים למבוגר בן 74. אם יש מצלמות גוף הם חייבים להעביר לבית המשפט", אמר הסנגור.

בהמשך ביקש הסנגור לברר מדוע חייא לא נעצר בעת התרחשות האירוע שנחקר, אלא רק בשלב מאוחר יותר. נציגת המשטרה אישרה כי חייא לא נעצר במקום, אך הסבירה כי הדבר נבע משיקולי חקירה.  חייא עצמו הכחיש את החשדות המיוחסים לו. "לא היה לי שום קשר לאירוע הזה בכלל", אמר במהלך הדיון. בהמשך טען כי בעקבות המעצר הוא סובל מכאבים בצלעות, וכי אינו מקבל את מלוא הטיפול התרופתי הדרוש לו.

איתן חייא בבית המשפט
איתן חייא בבית המשפט | צילום: מוטי קמחי, פול

מנגד, נציגת המשטרה עמדה על הבקשה להאריך את מעצרו בשבעה ימים, וציינה כי החקירה טרם הסתיימה. לדבריה, נותרו שבע עד שמונה פעולות חקירה שיש לבצע, וחלקן עלולות להשתבש אם חייא ישוחרר. לאחר שעיינה בחומרי החקירה ובדוח הסודי שהוגש לעיונה, קבעה השופטת פלאוט-באב"ד כי קיים חשד סביר הקושר את חייא לעבירות המיוחסות לו, וכי יש לאפשר למשטרה להשלים את פעולות החקירה.

עם זאת, השופטת לא נעתרה למלוא בקשת המשטרה להאריך את המעצר בשבעה ימים, והורתה להאריך את מעצרו של חייא בארבעה ימים בלבד, עד ליום ראשון, 8 בנובמבר. במקביל, בעקבות טענותיהם של חייא וסנגורו בנוגע לאלימות שהופעלה לכאורה בעת המעצר, הורתה השופטת לנציגת המשטרה לדאוג להעברת פרוטוקול הדיון למח"ש בהקדם האפשרי.

תגיות:
ירושלים
/
אלימות
/
ארגון פשיעה
/
מעצר