בית משפט השלום בבאר שבע התבקש להאריך את מעצרו של תושב שדרות בן 18, בחשד למספר עבירות הקשורות בשימוש ואחזקת נשק ואמצעי לחימה. בבקשת המעצר נרשם כי הוא חשוד בגרימת פיצוץ חומר נפץ והיזק בפיצוץ זה, קשירת קשר לביצוע פשע וירי מנשק חם באזור מגורים או במקום אחר שיש בו כדי לסכן חיי אדם.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של הצעיר ב-15 יום. בקשה כזאת נועדה להצביע על חומרת העבירות המיוחסות לחשוד מתוך ידיעה שגם אם הבקשה לא תתקבל במלואה, אורך המעצר שיושת על החשוד יספיק לחוקרים לגבש תשתית ראיות לקראת הבאתו לדיון הארכת מעצר נוסף.
עו"ד כהן הציגה את תשובתו של החוקר כעילה לשחרר את החשוד למעצר בית: "אמנם חברי בהגינותו ענה לשאלותיי אך אני מבינה שמדובר בפרשיה מורכבת שנערכה בה חקירה ממושכת. כפי שטען חברי, שמו של החשוד עלה לראשונה לפני שבועיים-שלושה, ומשום מה היחידה החוקרת לא ראתה צורך או מסוכנות מובהקת למעצרו המידי של החשוד. ייתכן שזה נבע משיקולי חקירה, אבל זה לא סותר את העובדה שהמסוכנות שלו ככל הנראה לא היתה קיימת וזועקת לשמים ברגע שעלה שמו".
היא הדגישה כי החשוד שיתף פעולה עם החוקרים, סייע בידם לכרות מידע מהטלפון הנייד שלו ומסר גרסה מפורטת: "אף על פי שמדובר בהארכת מעצר ראשונה, אינני רואה חשד סביר שמצדיק את המעצר שלו". באמירת אגב אך בעלת משמעות היא סיפרה כי שמעה מהחשוד שהוא ישן בלילה בתחנת המשטרה בנתיבות וביקשה לדעת אם היה לכך אישור מאת מפקד התחנה.
"מדובר בתיק חקירה שמוכר היטב לבית המשפט, לאור העובדה שבתיק יש עצורים נוספים, אשר חלקם נעצרו היום (שלישי) וחלקם נעצרו לפני כ 29 ימים. לאחר שבחנתי את בקשת המעצר, עיינתי בתיק החקירה ובדו"ח הסודי ושמעתי את טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי קיים חשד סביר שהחשוד עבר את העבירות המיוחסות לו בבקשה".
עוד הסביר כי קיבל גם את הטענות באשר לאפשרות של שיבוש הליכי החקירה ומסוכנות של החשוד, משום שהוא עלול לנסות להשפיע על עדים: "התרשמתי כי קיים יסוד סביר לחשד ששחרורו בשלב זה של ההליך יביא לשיבוש הליכי חקירה ואף השפעה על עדים".
הוא נענה לבקשת נציג המשטרה, לאחר שהוגשה בקשת המעצר לצמצם את מספר הימים המבוקשים וקבע כי הוא ישאר מאחורי סורג ובריח למשך שישה ימים. יצוין כי חקירת המשטרה בעניינו של העצור נמשכת והיא קשורה לחקירה רחבה הרבה יותר, בעניין ניסיונות חיסול יריבים ופגיעה בהם בין ארגוני פשיעה.