"מר אמריקה" תחת מתקפה: ברק סרי לא מרחם על נתניהו

בעקבות המפלה הרפובליקנית וההאשמות של סגן הנשיא ואנס נגד ישראל, ברק סרי תקף בחריפות את נתניהו והזהיר מהידרדרות היחסים עם ארה"ב. אלי אוחנה הסכים שיש לשפר את היחסים, אך הציג תמונה שונה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
ברק סרי, בנימין נתניהו
ברק סרי, בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90,סטודיו תומאס
2
גלריה

סרי נשמע מודאג: "גם האופטימים בקרב הדמוקרטים לא האמינו שיהיה ניצחון כל כך גדול, אנחנו בבעיה קשה. סגן הנשיא פרסם פוסט ארוך אחרי התבוסה והסביר מדוע הם הפסידו, ואנס היה ממי שהתנגדו למלחמה. הוא חזר ואמר שנתניהו גרר את ארה"ב למלחמה. לא הקדשנו מספיק תשומת לב ליחסים עם ארהב, זה הכי חשוב. הפכנו להיות מותג רעיל".

עוד טען סרי כי "ראש הממשלה מתהדר באנגלית המצוחצחת שלו, אבל מה זה שווה אם ישראל בתקופתך הפכה להיות רעילה בארצות הברית? שסגן הנשיא מאשים את ישראל בתבוסה של המפלגה שלו? שמסמנים אותך בזה שגררת את הנשיא למלחמה כושלת מול איראן? שגרמת למשבר אנרגיה? מה זה עוזר שהאנגלית שלך מצוינת ואתה מופיע באו"ם ומופיע בקונגרס וכולם עומדים ויושבים ומוחאים כפיים ומתלהבים, שבשורה התחתונה זה מה שהשארת?"

מפגינים פרו-פלסטינים בוועידה הדמוקרטית
מפגינים פרו-פלסטינים בוועידה הדמוקרטית | צילום: רויטרס

"נתניהו הרס את היחסים עם ארצות הברית"

סרי המשיך ותקף את רה"מ נתניהו, וטען: "היו תהפוכות בבתי הנבחרים האמריקאים, מעולם לא היה מצב שכל האצבעות מופנות לאיש אחד, ראש ממשלת ישראל. אתה יכול לספר עד מחר 'שאנחנו עצמאיים ונלמד וננצח' - אנחנו צריכים את ארצות הברית להמון דברים: לנשק איכותי, למטוסים איכותיים, לחלקי חילוף, להכול! נתניהו הרס את היחסים עם ארצות הברית. נתניהו אחרי הכישלון של 7 באוקטובר יכול לרשום לעצמו עוד כישלון נורא בתחום המדיני, 'מר אמריקה'".

אוחנה תהה: "אם ישראל תוכל לייצר את הדברים בשביל עצמה, או לייצר את רוב הדברים שישראל זקוקה להם ולא להיות תלויה במדינות אחרות, גם אם במדינה ידידותית, אני לא מבין למה אתה מתנגד לזה. זה דבר אידיאלי, ואני חושב שכל ראש ממשלה ירצה את זה, מה לא בסדר בעניין הזה?"

תגיות:
המפלגה הדמוקרטית
/
103FM
/
ג'יי. די. ואנס
/
בחירות אמצע קדנציה בארה"ב