משרד הבריאות ישקיע בשנה הקרובה 50 מיליון שקלים, כדי להתמודד עם הזיהומים בבתי החולים, לאחר שנרשמו כ-100 אלף מקרים כאלו מדי שנה, כך הודיעו היום (רביעי) נציגי המשרד בישיבת הוועדה לביקורת המדינה, שדנה בנושא. המציאות שעולה מתוך הדיונים מטרידה מאוד, בעיקר לאור העובדה כי חולים רבים מתלוננים על המצב ו"התוצאה העגומה".
לדברי יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "יותר מדי סיפורים קורעי לב על אנשים בריאים לגמרי שנכנסו לניתוח פשוט – ונפטרו מזיהומים. מתוך 6,000-4,000 מקרי מוות בשנה מזיהום, לפחות אלף ניתן היה למנוע. אין די בעבודה ובכוונות טובות והמבחן הוא בתוצאה העגומה".
מנהל מניעת הזיהומים בבתי החולים של קופת חולים כללית, פרופסור אברהם בורר, אמר כי כבר שנתיים וחצי, מדי חודשיים, כל מנהלי בתי החולים שבאחריותו, מתכנסים בפורום להתמודד עם התופעה: "ביצענו מהפכה מבחינת תשתיות, מחשוב והדרכות, פיתוחים ותחקיר על חיידקים, עמידות של הזיהום והחשיפה לאותו החולה".