"אני בטוח שמשפחה שתדע שאם היא מעורבת, תומכת או מגבה את המחבל, היא תשלם מחיר אמיתי, היא תמנע את הפיגוע", אמר השר כ"ץ והוסיף: "אף אחד לא ישכנע אותי שטרור קטינים לא ייעצר אם המשפחה תפעל נגדו. אנחנו חייבים הרתעה נגד הטרור הדאעשי הזה שמתנהל כאן. הח"כים הערבים הם הראשונים שצריכים לתמוך בחוק הזה כי מי שרוצה לחיות עם המתונים חייב להרחיק את הקיצונים". השר כ"ץ הוסיף כי "המחלקה המשפטית של הכנסת אישרה את הנחת החוק הזה – וזה הישג הגדול. גם העובדה שהצטרפו לחוק הזה נציגים מכל מפלגות הקואליציה וגם מהאופוזיציה הוא חשוב מאוד. יש כאן הסכמה לאומית רחבה של מניעת הטרור".
במהלך הדיון פרץ עימות חריף בין ח"כ נאוה בוקר (ליכוד) לבין ח"כ תמר זנדברג (מרצ) לאחר שבוקר האשימה את זנדברג כי הלכה לנחם את משפחת המחבל חיר חמדאן.
זנדברג: "את שקרנית. אני אתבע אותך על הוצאת דיבה".
בוקר: "אל תגידי לי שאני משקרת. יש לי תמונה שלך מבקרת בסוכת אבלים של מחבלים".
זנדברג: "תשתקי, את משקרת".
ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) התערב בוויכוח ואמר: "זה לא היה מחבל אלא אזרח שנרצח על ידי שוטרים שירו בו".
בוקר : "הוא צעק אללה אכבר ונופף בסכין לעבר השוטרים".
ח"כ אוסמה סעדי (הרשימה המשותפת): "השוטרים הרוצחים ירו בו בגב".
ח"כ טיבי לח"כים מהימין: "בגללכם אני מצטער שאני לא רופא פסיכיאטר".
סגן השר ירון מזוז (ליכוד): "מדובר בכלי הרתעתי ממדרגה בטרור. משפחות של מחבלים לא יהיו פה".
ח"כ טיבי: "מה עשיתם עם משפחת יגאל עמיר? הענשתם את המשפחה? נתתם לו להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם".
ח"כ שולי מועלם (הבית היהודי): "אצלנו זאת לא תופעה".
במהלך הדיון התפרצה ח"כ זנדברג לעבר השר כ"ץ ותקפה אותו על דבריו כי "אם הבלגים ימשיכו לאכול שוקולד הם לא יוכלו להלחם בטרור" ואמרה: "יותר טוב שתלחם בתאונות דרכים. היו שם יותר הרוגים מפיגועים. בפרפרזה על דבריך לבלגים אני אומרת שאם תמשיכו לטמון ראשכם בחול ולהתעלם מכל מה שאומרים ראשי מערכת הביטחון אתם תמשיכו לא לעשות כלום נגד הטרור".
על תמיכת מפלגת "יש עתיד" בהצעת החוק אמרה: "יש פה להקת מעודדות של לפיד ובוז'י שרוצים להיות יותר ביבי מביבי ויותר ישראל כ"ץ מכ"ץ".
על כך השיב לה השר: "את מצרפת את מרצ לבל"ד".
זנדברג: "אתם מנסים להכות במשאל כי הוא היחיד שמציע פתרון".