איתן כבל לכחלון: "התקציב הדו שנתי הוא כישלון, התנגד לו"

חבר הכנסת מהמחנה הציוני פה לשר האוצר בבקשה להתנער מהתוכנית הכלכלית המתגבשת: "עד כמה שאני מכיר אותך ואת תפיסת עולמך הכלכלית, אינך תומך ברעיון הכושל של תקציב דו-שנתי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איתן כבל
איתן כבל | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"ברור לכל ובעיקר לדרג המקצועי הבכיר של משרד האוצר שחסרונותיו של הרעיון גדולים על יתרונותיו", הדגיש. "אין לי ציפיות מראש הממשלה – תפיסת עולמו הכלכלית שונה לחלוטין מתפיסתי - מה גם שלדעתי הרצון שלו לממש את התקציב הדו-שנתי לא נובע מדאגה לכלכלה ולחברה בישראל, אלא מהרעיון שזו יכולה להיות דרך לגרום לקואליציה הרעועה שלו לשרוד. הכוונה של ראש הממשלה באה ממקום ציני ופוליטי בלבד, אולם עד כמה שאני מכיר אותך ואת תפיסת עולמך הכלכלית, אינך תומך ברעיון הכושל של תקציב דו-שנתי", הוסיף כבל.

בפנייתו לשר האוצר המשיך ח"כ כבל וכתב: "אני תמה על כך שקולך אינו נשמע עד עתה באופן ברור, חזק וחד משמעי כי נדרשת כאן אמירה ברורה וערכית שלך כשר אוצר- אמירה שתהדהד היטב בכל המערכת ותעביר מסר בדבר כוונתך למנוע את הפגיעה הנוספת הזו במשק".

תגיות:
איתן כבל
/
תקציב דו-שנתי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף