הליכוד הדיח את ח"כ חזן מחברותו בוועדה לביקורת המדינה

ראש הממשלה ביקש למנוע אפשרות של הקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת מבצע צוק איתן, לאחר שבעבר אמר חבר הכנסת כי יתמוך במהלך כזה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אורן חזן ובנימין נתניהו
אורן חזן ובנימין נתניהו | צילום: פלאש 90

הסערה החלה לאחר שבשבוע שעבר יוסף שפירא, מבקר המדינה, רמז בפני ראש הממשלה כי אם ינסה למנוע את פרסומו של דוח המבקר בנושא ניהול מבצע "צוק איתן" – הוא ימליץ על הקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא המלחמה. איומו של המבקר שפירא מתייחס למקרה בו נתניהו, אשר סופג ככל הנראה ביקורת חריפה על ניהולו את המבצע בדוח, ינסה להשתמש בפרוצדורה זו. ההערכה היא כי האיום בנוגע לוועדת חקירה ממלכתית תגרום לממשלה לא למנוע את פרסום הדוח.

בליכוד מתנגדים בתוקף להקמת ועדת חקירה. לקואליציה רוב של 7 ח"כים מול 4 בוועדה לביקורת המדינה והחשש היה שח"כ חזן וח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) יצביעו עם האופוזיציה, אם וכאשר תועלה דרישה להקמת ועדת חקירה, ועל כן הוחלט להדיח את ח"כ חזן ולהחליפו בח"כ אחר מהליכוד, הליך מקובל בוועדות הכנסת.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
מבצע צוק איתן
/
אורן חזן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף