לאה גולדין: "רה"מ התייחס בזלזול לדוח המבקר על צוק איתן"

אמו של החייל החטוף, סגן הדר ז"ל, תקפה את נתניהו בעקבות התנהלותו לאחר פרסום מסמך שעסק במבצע הצבאי: "במקום לתת מענה לשאלות, הוא ממנה ועדות ופורומים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
לאה גולדין בדיון בוועדה לביקורת המדינה
לאה גולדין בדיון בוועדה לביקורת המדינה | צילום: מרק ישראל סלם

בעקבות הפרסומים כי המשפחות השכולות חיכו לדוח המתוקן של המבצע כחודש וחצי, טענה גולדין כי "כמו שכתוב בעיתונים, מדובר על מריחה אחת גדולה. בישיבה האומללה ההיא טען רה"מ ש'הכל היה בסדר במבצע', ושלל באופן מוחלט את הדוח. גם כשהוא אמר שיתקן את הליקויים הוא התנה זאת בוועדת 'עמידרור'. זו שיטה קבועה שלו. במקום לתת מענה לדברים הוא ממנה עוד ועדות ופורומים, ובכך אנחנו לא יוצאים מהפלונטר".

לדבריה, "הדוח עסק בהכנת הקבינט לפני המלחמה, בתהליכי קבלת ההחלטות ובאיום המנהרות. הדר גולדין ואורון שאול נותרו שבויים בחמאס, והם נהרגו בגלל מחבלים שיצאו מן המנהרות, ונחטפו דרכן. זהו האיום שהתממש במלואו".

"שאלתי היחידה בוועדה הייתה מדוע הדר ואורון לא הוזכרו בדוח. בתחילתו מציינים בפסקה את נתוני המלחמה ומספר הימים וההרוגים, אך לא נכתב כי ישנם שני חיילים שבויים בעזה. מישהו שהיה צריך למסור את הנתונים כנראה מנסה לטאטא את הסיפור מתחת לשטיח. נאמר לי שיתקנו את הדוח, אך טרם ראיתי את התיקון המדובר".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
צוק איתן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף