טיבי הוסיף כי "הפלסטינים, שאדמתם נגזלה ב-48, סופגים במקביל גם אפליה וכיבוש קולוניאליסטי שקרה בשנת 67, מדובר על אי צדק לאורך ההיסטוריה. למה צריכים לפתור את בעיית היהודים על חשבוני ולהבטיח את הבית שלי ליהודים שגרים בבריטניה או ארגנטינה?"
לשיחה הצטרף חבר הכנסת מיקי זוהר (ליכוד) שהשיב לטיעוניו של ח"כ טיבי: "אני מבין ללבו של ח"כ טיבי, הם אכן גרו פה וחיו פה ערבים אך אנחנו קיבלתי את הארץ הזו אחרי אלפי שנים, בהתחלה הגענו אליה בצורה נחמדה ולאחר מכן לקחנו אותה בכוח כי זו הארץ שלנו. אכן, כל ערבי שדורותיו חיו כאן מתקשה להשלים עם העובדה שהעם היהודי שב לארצו. אנחנו חזרנו ארצה על פי זכות היסטורית הכתובה ומתועדת בתנ"ך ובאדמת ארץ ישראל, אנחנו היינו כאן קודם, הוגלנו וחזרנו בזכות ולא בחסד. שימו לב מה עשינו בארץ הזו, הפכנו את האדמה מלאת הביצות לפנינה, המדינות סביבנו מקנאות בנו כיום. אני מרשה לעצמי להיות יהיר ולומר שלעם היהודי יש את היכולת להביא לכדי הצלחה אדירה כל נושא שיבחר לעסוק בו".
עוד הוסיף זוהר כי הוא מבין חברי הכנסת הערבים שלא רוצים לציין את האירוע ההיסטורי. "אנחנו לא כועסים על ח"כ טיבי שאינו מעוניין להגיע לטקס ואנחנו אכן מבינים אותו. מנגד חשוב לציין שאנחנו בסופו של דבר מקיימים את הצהרת בלפור ונותנים לערבים זכויות שוות ככל אזרח במדינת ישראל, הם אמנם בוחרים לגור באזורי הפריפריה, מה שמוביל אותם לתחושת לקיפוח בה הם חשים כיום. אני חבר בוועדה לשוויון חברתי ועוסק בצמצום הפערים הללו".