הפלסטינים: "אם ירושלים מחוץ לשולחן - גם ארה"ב מחוץ לשולחן"

דוברו של אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, הגיב לדבריו של נשיא ארצות הברית בדאבוס: "סוגיית ירושלים היא סוגיה קדושה". דיווח: אבו מאזן ינאם "נאום חשוב" בראשון הקרוב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבו מאזן
אבו מאזן | צילום: רויטרס

אבו רודיינה שב והדגיש את המחויבות של הצד הפלסטיני לשלום על בסיס הלגיטימיות הבינלאומית, החלטת האו"ם ומועצת הביטחון וכן החלטות הפסגות הערביות ויוזמת השלום הערבית, זאת לפי פתרון שתי המדינות על גבול 67', ומזרח ירושלים כבירת המדינה הפלסטינית. "כל עוד הממשל האמריקאי לא חוזר בו, לא יהיה לו תפקיד בהליך השלום", אמר אבו רודיינה. "אם ירושלים תישאר מחוץ לשולחן אז גם ארצות הברית תישאר מחוץ לשולחן".

בתוך כך סוכנות הידיעות הפלסטינית 'וואפא' דיווחה כי יושב ראש הרשות אבו מאזן אמור לתת ,נאום חשוב", לפני פסגת האיחוד האפריקאי ביום ראשון הקרוב המתקיימת באדיס אבבה בירת אתיופיה ותימשך עד יום שני.

לראשונה מאז ההכרה של נשיא ארצות הברית בירושלים כבירת ישראל, נפגשו טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו במסגרת הפורום הכלכלי בדאבוס. טראמפ אמר כי "ההחלטה על העברת השגרירות היא סופית", ואף ציין כי היא תעשה לפני המועד הצפוי. טראמפ התייחס גם לתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים ואמר כי "יש כל כך הרבה הצעות שלום ושאלתי אנשים שמעורבים בהן האם דיברתם אי פעם על הכסף שאנחנו נותנים לפלסטינים והם אמרו לי 'לא'. אז אנחנו יכולים לדבר על זה. הם לא מכבדים אותנו ולא כיבדו אותנו לפני שבוע כאשר סגן הנשיא ביקש לבקר אותם ואנחנו נותנים להם מאות מיליונים של דולרים. הכסף נמצא על השולחן הוא לא הולך אליהם אלא אם כן הם ידונו על השלום. ישראל רוצה שלום והם יצטרכו לעשות שלום אחרת, לא יהיה להם שום עניין אתנו יותר".

תגיות:
ירושלים
/
אבו מאזן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף