לפיד: "בניגוד לנתניהו, לא קיבלתי שקל. אפילו על כוס קפה אני משלם"

יו"ר יש עתיד התייחס למתן העדות בתיק 1,000 ולחוק מילצ'ן: "התפקיד שלי הוא לא לעזור לטייקונים או לפוליטיקאים בעלי אינטרס". הליכוד: "ניסיונו הצבאי והמדיני מסתכם בהקראה מפרומפטר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יאיר לפיד
יאיר לפיד | צילום: מרק ישראל סלם

"כן, זה רק לא מהצב. יום שלישי היה יום עצוב. ראש ממשלה שמואשם בשוחד. אני לא עד מפתח. יש סדרה שלמה של חקירות, באחת מהן המשטרה יום אחד צלצלה ביקשה ממני לבוא. אמרו שיש סיפור מסוים וביקשו שאני אאשר להם את הסיפור. ישבתי 45 דקות, נתתי את העובדות כמו שאני מכיר אותן. הדבר הבא זה שאני פתאום שומע ביום שלישי שאני עד המפתח".

לפיד הוסיף: "אם יש דבר שאני מסכים עם נתניהו זה שאני רוצה לנצח אותו בקלפי. זה לא נקרא עדות מפתח זה נקרא עדות מסייעת - הדבר הבא שקרה זה שהלכתי לכנסת ודוד אמסלם, יו"ר הקואליציה, עלה וקרא לי 'שטינקר' כי הלכתי להגיד את האמת כשהמשטרה קראה לי לעדות. זו שפה עבריינית, זו השתוללות. אל תאיימו עלי. אני לא אתן למדינה להגיע למצב שבו אזרחים טובים וישרים והגונים פוחדים ללכת להגיד את האמת במשטרה כשהיא מזמנת אותם לבוא ולתת עדות.

"אני כן יכול לומר שהיה ניסיון לתת 20 שנות פטור ממס. אני אומר תראי השאלה הגדולה היא טובה אבל הוא קיבל מהאדם השני מיליון שקל.

"קודם כל החוק לא עבר".

"אני עבדתי לפני 22 שנה אצל מילצ'ן והיה הסדר ניגוד עניינים מסודר עם משרד המשפטים. שר אוצר יושב כל היום עם אנשים חלק מהעבודה שלו זה להגיד לא להרבה אנשים. לא העברתי את החוק ולפני שמישהו ינסה לייצר פה משוואה, לא קיבלתי שקל. אפילו כוס קפה אני משלם. עכשיו, הם מנסים לייצר משוואה שהמושחתים והישרים הם אותו דבר. הם לא אותו דבר. אסור לקבל מיליון שקל".

"תראי, כשהייתי במשטרה וסיפרו לי את זה פתאום נזכרתי בזה. שר אוצר מטפל בהרבה דברים וזה לא היה מרכזי. בא מישהו, ביקש משהו וסירבתי. התפקיד שלי הוא לא לעזור לטייקונים או לפוליטיקאים בעלי אינטרס, אלא רק לעזור לאזרחי ישראל. בסוף המשטרה ידעה את כל הסיפור הזה וזימנה אותי לעדות כי היא רצתה לקבל את החלק שלי. אני לא יודע מי הביא להם את הסיפור".

"האבסורד הוא שמיד ניסו להפוך את זה למלחמה פוליטית. אני רוצה לנצח את נתניהו בקלפי כי יש שחיתות מצד אחד ויש אנשים ישרים. בגלל שפעם עבדתי בידיעות אחרונות לא השתתפתי בדיונים על חוק ישראל היום. יש מכונה שמוציאה שמועות, אבל זה לא יעזור להם. מנסים כבר שש שנים למצוא עלינו דברים. תמיד הקפדתי שאם אני הולך למסעדה אני משלם את החלק שלי או את כל השולחן כי יש דבר כזה שנקרא יושר מידות".

תגיות:
יאיר לפיד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף