לפי הדיווח בערוץ 2, כחלון אמר למקורביו כי הוא מתעקש שהתקציב יעלה להצבעה ב-15 במרץ, עוד שבועיים. והוסיף בציניות: "אם לחרדים זה לא מתאים, אז הם יקבלו מלפיד, אם יהיה ראש ממשלה- חוק גיוס נוח יותר".
גם כחלון וגם החרדים בטוחים כנראה שלא יוכלו לעשות במושב הקיץ את מה שהם עושים עכשיו, על רקע חקירות ראש הממשלה. באופן אבסורדי ככל שהם חוששים מהקדמת הבחירות, הם גורמים להקדמתן.
על רקע המשבר הקואליציוני בסוגיית חוק הפטור מגיוס בין ישראל ביתנו ליהדות התורה, ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להתערב וזימן אליו הערב את ראשי המפלגות החרדיות לשיחה. כזכור, למרות הסיכום בין יו"ר הקואליציה אמסלם למפלגות החרדיות על דחיית הדיון בחוק הגיוס לאחר חג הפורים הבהיר סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן מוקדם יותר כי "בהתאם להוראת מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל 'להעביר את חוק גיוס בני הישיבות לפני אישור התקציב', לא אוכל לתמוך בתקציב המדינה כל עוד חוק הגיוס לא יעבור. חוק הגיוס הינו חלק בלתי נפרד מההסכם הקואליציוני ואנו מצפים מכל סיעות הקואליציה לתמוך בחוק זה, אם הם חפצים בהמשך הקואליציה".