גיוס כללי במחנה הציוני: "לא יאושרו קיזוזים, היעדרויות וטיסות בימי מליאה"

יושב ראש סיעת המחנה הציוני שלח הודעת תדרוך לחברי הסיעה ובה דובר על היערכות מחדש, לנוכח ההתפתחויות הפוליטיות. לבני: "צריך להיות סופה של הממשלה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבי גבאי וציפי לבני
אבי גבאי וציפי לבני | צילום: מרק ישראל סלם
3
גלריה

"עם התפטרות שר הביטחון אביגדור ליברמן ושינוי מאזן הכוחות בקואליציה אנו חוזרים לימים של תחילת הכנסת ה-20 כאשר הקואליציה עומדת על 61 ח"כים והאופוזיציה על 59 ח"כים", כתב חסון. הוא הוסיף: "סיעת המחנה הציוני נערכת למצב החדש ואני מבקש לעדכן כי אנחנו בגיוס מוחלט. מרגע זה תחול חובה אישית על כל חבר/ת סיעה להיות נוכח/ת בדיוני המליאה והצבעות בוועדות ולא יאושרו קיזוזים, היעדרויות וטיסות לחו"ל בזמן ימי מליאה".

באופוזיציה מקווים לטרפד ולהקשות שורה של חוקים שהקואליציה מבקשת לקדם ובהם חוק הגיוס, חוק התרבות בנאמנות, חוק עונש מוות למחבלים וחוק "גדעון סער".

בתוך כך, יו"ר המפלגה אבי גבאי אמר כי "איו פתרון אחר פרט לקיום בחירות עכשיו. היום הוא יום של תקווה, יום שבו הציניות הפוליטית מבית נתניהו וליברמן מגיעה לפיצוץ. יום שבו הציניות קורסת אל תוך עצמה ומביאה להתפרקות הממשלה". לדבריו, במסיבת עיתונאים מיוחדת שקיים עם יו"ר האופוזיציה ציפי לבני, זה יום של תקווה, בעיקר משום שאחרי הפיצוץ יהיה תהליך של שינוי, החלמה והבראה מהציניות שהורסת אותנו.

אביגדור ליברמן. צילום: פלאש 90
אביגדור ליברמן. צילום: פלאש 90 | אביגדור ליברמן. צילום: פלאש 90

גבאי הוסיף כי "נתניהו העדיף את הפוליטיקה הקטנה ומינה אדם לא מתאים לתפקיד שר הביטחון. הפוליטיקה הזו הובילה אותנו לכך שהחמאס, ארגון טרור, מחליט מתי שר הביטחון שלנו יתפטר. חבריי ואני פגשנו אתמול את תושבי הדרום. ראינו את הבתים שנהרסו, את הפחד, את אבדן התקווה. ראש הממשלה אמר השבוע שאין לו פתרון לטרור מעזה.

הבחירות יאפשרו לאזרחים הנפלאים שלנו לבחור בין ראש ממשלה שלא יודע לפתור את בעיית הטרור - לבינינו - האנשים שמאמינים שאפשר לשנות את המציאות, האנשים שיודעים שאפשר להחזיר את הביטחון לתושבי הדרום, שיודעים שאפשר להילחם בשחיתות, שיודעים שאפשר להחזיר את התקווה לצעירים ובעיקר שאפשר להחזיר את האחדות לעם".

עובדת חמאס מציגה דולרים לאחר שקיבלה את משכורתה. צילום: רויטרס
עובדת חמאס מציגה דולרים לאחר שקיבלה את משכורתה. צילום: רויטרס | עובדת חמאס מציגה דולרים לאחר שקיבלה את משכורתה. צילום: רויטרס

יו"ר האופוזיציה ציפי לבני הוסיפה: "זה צריך להיות סופה של ממשלה רופסת. יום חשוב שבו אנחנו רואים את הממשלה מתפוררת מבפנים. ליברמן צודק. המלך הוא עירום וחשף את מה שאנחנו אומרים - זאת ממשלה רופסת מול הטרור. בשביל ביטחון צריך יותר מאשר סיסמאות נבובות  של קופירייטרים נהדרים. במציאות, כשאני רואה את החמאס צוחק בימים האלה, זה כואב. כל מי שאמר שיש רק שני פתרונות, או כיבוש או כניעה, כל מי שמכר לנו שכוח בלבד הוא הפתרון - שיקר".

"יש אופציה אחרת שנותנת ביטחון שמשלבת עוצמה צבאית ויוזמה מדינית. הגיעה הזמן לבחירות, ממשלת הכישלון בביטחון צריכה ללכת ובמקומה תבוא ממשלה טובה יותר. אנחנו נחזיר את הביטחון ונפעל לשלום".

תגיות:
ציפי לבני
/
אביגדור ליברמן
/
המחנה הציוני
/
אבי גבאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף