הלחץ מהרשימה המשותפת עבד: מועצת זכויות האדם מאיימת בגינוי על ישראל

ארבעה נציגים של גוף זכויות האדם של האומות המאוחדות פנו לישראל וביקשו הבהרות בנוגע לחוק הלאום תוך 60 יום, ולא - תועלה נגדה הצעת גינוי

יניר קוזין צילום: ללא קרדיט
מועצת זכויות האדם של האו"ם
מועצת זכויות האדם של האו"ם | צילום: רויטרס
2
גלריה

מועצת זכויות האדם של האו"ם מאיימת בגינוי על ישראל בעקבות לחץ מחברי הרשימה המשותפת. ארבעה נציגים של מועצת זכויות האדם של האו״ם פנו הערב (חמישי) במכתב משותף לממשלת ישראל וביקשו הבהרות באשר לפגיעת החוק במעמדו ובזכויותיו של המיעוט הערבי בישראל, לרבות בענייני התיישבות, מעמד הערבית וההגדרה העצמית. ארבעת הכותבים הביעו בפנייתם את ״דאגתם העמוקה״ מחקיקת החוק, וביקשו לקבל את התייחסות המדינה למכתבם תוך 60 ימים, וזאת לפני העברת הדו״ח שלהם להתייחסות מועצת זכויות האדם של האו"ם.

ארבעת נציגי האו״ם שחתמו על הפנייה לישראל הם: הדווח המיוחד לזכויות תרבותיות, הדווח המיוחד לזכויות אדם בשטחים הכבושים מ-1967, הדווח המיוחד לנושאי מיעוטים, והדווח המיוחד לגילויי גזענות, אפליה גזעית ושנאת זרים.

 ח"כים מהרשימה המשותפת מפגינים נגד חוק הלאום. צילום: אבשלום ששוני
ח"כים מהרשימה המשותפת מפגינים נגד חוק הלאום. צילום: אבשלום ששוני | ח"כים מהרשימה המשותפת מפגינים נגד חוק הלאום. צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
או"ם
/
חוק הלאום
/
הרשימה המשותפת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף