מליאת הכנסת העבירה הלילה (שלישי) בקריאה ראשונה את הצעת החוק לפיזור הכנסת ה-21. 66 חברי כנסת הצביעו בעד, 44 הצביעו נגד ואחד נמנע. זאת לאחר שהצעת החוק לפיזור הכנסת עברה אמש בקריאה טרומית במליאת הכנסת. הוועדה הדנה בחוק לפיזור הכנסת סיכמה כי תאריך הבחירות הבאות יהיה ה-17 בספטמבר.
חה"כ יאיר לפיד (כחול לבן) אמר בפתח ישיבת הסיעה: "הציבור רוצה ממשלת אחדות. נתניהו הוא המחסום לממשלת אחדות. נתניהו לא ניצח בבחירות. יש לנו בדיוק אותו מספר מנדטים כמו לליכוד. אם הוא לא הצליח להקים ממשלה, תנו לנו להקים ממשלה. אם בראשות הליכוד יעמוד מישהו אחר, כל אחד אחר חוץ מנתניהו, אפשר יהיה להקים ממשלת אחדות לאומית, טובה, מתפקדת, בלי סחטנות, בלי קיצוניות, בלי עשרות מיליארדים שוחד פוליטי. זה מה שהמדינה רוצה. זה הדבר הנכון. זה מה שביבי מנסה למנוע".
מספר 4 בכחול לבן, גבי אשכנזי, צייץ לאחר ישיבת סיעתו כי מפלגתו נערכת להרכבת ממשלה שתכלול את הליכוד ללא נתניהו. "נערכים לקבלת המנדט להרכיב ממשלה, לרבות ממשלה עם הליכוד ללא נתניהו. עדיפות לממשלת הסכמה לאומית על בחירות נוספות מיותרות".