"להתיישבות יש המון בעיות שרה"מ צריך לטפל בהן: אדמות, חקלאות, מים שזה הדבר העיקרי, ולאשקלון יש את הבעיות שלה ואני לא מזלזל. אבל לעוטף עזה יש את הבעיות הספציפיות שלו".
"כן, אגיד לך למה. לצערי לא רציתי והמטרה שלי לא הייתה לפגוע ברה"מ. המטרה היא להעביר את המסר: אנחנו, כתושבי העוטף, צריכים אותך בשתי נקודות קריטיות: נושא הביטחון - ואני מאמין לך שאתה עוסק שעות רבות ובנושא ההסדרה אני מאמין לך ואני רוצה לקוות שתצליח גם בנושא ההסדרה. הדבר השני הוא כל הבעיות האזרחיות שיש ברדיוס שבעה ק"מ בתוך העוטף וביישובים הסמוכים שלנו. והדבר הזה הוא דיון לא עם כל הרשויות האחרות, אלא זה דיון ספציפי איך ממשיכים בעוטף את הצמיחה הדמוגרפית הנפלאה כאן על אף הקשיים שיש לנו בשנה ושלושה חודשים האחרונים. זאת חצי מלחמת התשה, גם כשיש הפוגה של ארבעה ימים בבלוני התבערה".
"כן, דבר ראשון אני לא מחרים אותו. מחר או היום הוא יקרא לי - אני בא ונוסע לאן שהוא רוצה כדי להיפגש איתו. הפגישה הזאת יכולה לעזור לנו. ראש הממשלה הוא זה שיכול לעזור לנו ויכול לפתח את העוטף. אבל כשאתה קורא לכל הרשויות האחרות מהדרום, יש להם איתנו קווים משיקים, אבל הקו העיקר של עוטף עזה הוא קו נפרד, אתה הולך לאבד את הדבר המרכזי שלשמו נועדה הפגישה. ולכן אמרתי לחבריי מהעוטף: בואו נלך. נלך כדי לא לצייר תמונה כאילו באו לדבר על העוטף".
עוד הוסיף ירקוני: "אם היו מגדירים אותה כישיבה של יישובי דרום הארץ הייתי יושב, אבל דורש ישיבה נפרדת לעוטף. לא זה מה שהוגדר בתחילת הפגישה. והרגשתי הרגשתי שמביאים אותי כקישוט למקום שאני לא מוכן להיות בו".