יומיים לפני המועד: נתניהו החזיר את המנדט לנשיא, בני גנץ ינסה להקים ממשלה

ראש הממשלה הודיע לריבלין כי לא הצליח להקים ממשלה, ולכן השיב את המנדט לנשיא. ליו"ר כחול לבן יינתנו 28 ימים לנסות להקים ממשלה בעצמו

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הערב (שני) לנשיא המדינה ראובן ריבלין כי הוא משיב לו את המנדט להקמת הממשלה, לאחר שלא הצליח להשיג את אמון הכנסת. בעקבות ההודעה הודיע הנשיא כי בכוונתו להעביר את המנדט להקמת הממשלה ליו"ר כחול לבן בני גנץ, ולתת לו 28 ימים לנסות להקים ממשלה בעצמו. יש לציין כי לפני שיעביר ריבלין את המנדט לבני גנץ, נתונים לידיו שלושה ימים בהם יקבל הסתייגויות מהמפלגות השונות, אך אם לא יהיה שינוי משמעותי - יעביר את המנדט לגנץ.

בהודעה שפרסם נתניהו עת שהשיב את המנדט, האשים ראש הממשלה את גנץ בכישלונו להרכיב ממשלה, ואמר "לפני זמן קצר הודעתי לנשיא המדינה שאני מחזיר לידיו את המנדט להרכבת הממשלה. מאז שקיבלתי את המנדט פעלתי ללא הרף, גם בגלוי גם בסתר כדי להקים ממשלת אחדות לאומית רחבה. זה מה שהעם רוצה זה גם מה שישראל צריכה אל מול האתגרים הביטחוניים שהולכים וגדלים מדי יום, מדי שעה".

"במהלך השבועות האחרונים עשיתי כל מאמץ להביא את בני גנץ לשולחן המשא ומתן כל מאמץ להקים ממשלה לאומית רחבה ולמנוע בחירות נוספות. לצערי, פעם אחר פעם הוא פשוט סירב. תחילה סירב למתווה הנשיא.  אחר כך סירב להיפגש איתי ולשלוח את צוות המשא ומתן שלו. לבסוף סירב לדון במתווה הפשרה שהצגתי. הוא לא נותן לזה אפילו 5 דקות, שום דיון רציני. פשוט נתן תשובה אוטומטית שלילית, והתמיד בסירובו", הוסיף.

גם חבר הנהגת כחול לבן, משה יעלון, התייחס להודעת נתניהו ואמר כי "ראש הממשלה היוצא נתניהו נכשל שוב בהרכבת קואליציה, ונאלץ, סוף-סוף, להחזיר המנדט לנשיא. שוב נזכור ונזכיר היום שהיינו אמורים ללכת לבחירות רק בחודש הבא, וכל מה שעברנו בתקופה האחרונה נובע מהסתבכויותיו הפליליות ומלחמת ההישרדות האישית שלו בלבד. כל השאר - שקרים וספינים. ׳כחול לבן׳ נחושה להקים ממשלת אחדות ליברלית בראשות בני גנץ, שהעם בחר בה לפני כחודש".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בחירות 2019
/
בחירות 2019 סבב ב'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף