מוסדות החינוך החרדי ייפתחו? זה הדיל שדרעי יביא לאישור קבינט הקורונה

שר הפנים המעורב במגעים, יחד עם הרב סילמן מבני ברק, מול ההנהגה החרדית והאדמו"רים, הגיעו לפשרה שתותיר את בתי הספר החרדיים פתוחים, בכפוף לאישור ראש הממשלה והשרים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תלמידים חרדים (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)
תלמידים חרדים (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

על פי אותו המתווה שדרעי והרב סילמן מקדמים כרגע, הציבור החרדי לא יתנגד לסגר על הערים האדומות - בתנאי שהישיבות ותלמודי התורה יפעלו בהן גם תחת הסגר. השר דרעי שוחח עם ראש הממשלה בנושא, והמתווה יעלה לדיון מחר בקבינט הקורונה.

walla video test11 | צילום:

הרב זימן מבני ברק נמנה בין הרבנים המקדמים את הפשרה הזו, אשר במסגרתה נעשה ניסיון לשכנע את הרבנים בכל המועצות, כולל גדולי התורה וחכמי התורה, להסכים לה. כפי שצוין, ירושלים ככל הנראה תוחרג מהפשרה.

כאמור, רוב הפוליטיקאים מהמפלגות החרדיות מתנגדים לסגר דיפרנציאלי שיוטל על הערים החרדיות, כאשר מנגד ייתכן שדרעי עשוי לתמוך במהלך. שני חברי כנסת מיהדות התורה אמרו אתמול בשיחה עם מעריב - "לא התכנסנו וטרם קיבלנו החלטה מסודרת, אבל אנחנו בדרך כלל נגד הסגרים".

יש לציין כי מספר מוסדות נפתחו כבר היום (שני) בניגוד לכללים ולהנחיות, כאשר הרב קנייבסקי שוחח אתמול עם ראש עיריית ירושלים משה ליאון. ראש העירייה ביקש להורות לא לפתוח את מוסדות החינוך עד שתימצא פשרה בנושא.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חרדים
/
אריה דרעי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף