הדיון על חוק הקנסות, אשר אמור להעלות את סכומי הקנסות שיקבלו מפרי הנחיות משרד הבריאות, החל היום (שלישי) בוועדת השרים לחקיקה, ללא פגישה מוקדמת בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לראשי מפלגת יהדות התורה, יעקב ליצמן ומשה גפני.
בתום הדיון החליטה הוועדה על העלאת הקנס האחיד לסך של 10,000 ש"ח. רק שני שרים התנגדו: שר הדתות יעקב אביטן, והשר למשאבי מים, זאב אלקין, שטען כי הסכום נמוך מדי.
גם אחרי השגת הפשרה, כאשר הקנס על הפרת ההגבלות יהיה אחיד ויעמוד על 10,00 ש"ח ( ולא 20 אלף), סיעת יהדות התורה מתכוננת להצביע נגד החוק כאשר הוא יגיע לאישור הכנסת.
רז נזרי, המשנה ליועמ"ש, אמר בדיון כי "לחוק כרגע אין סמכות סגירה למוסדות חינוך, נצטרך להכריע בזה. לא מייחדים את זה למגזר כזה או אחר, אלא למוסדות חינוך בכללי".
שר הדיגיטל הלאומי, חבר הכנסת דודי אמסלם ביקש לדחות את הדיון למחר, על מנת לנסות להשיג הסכמות להעברת חקיקת חוק הקנסות בכנסת. לדברי השר אמסלם, "חשוב מאוד להגיע בעת הזו להסכמה רחבה עד כמה שאפשר, לטובת כל המעורבים בדבר".