כאמור, החלטת הממשלה שלא לאשר מינויים קבועים לתפקידים הללו, בהם כיהנו בשנתיים האחרונות קצינים על תקן מ"מ, עוררה סערה רבה, שכן האישור של השרים הוא המשוכה האחרונה בדרך לכניסה לתפקיד.
עוד הוסיף אוחנה כי "על כן אני נאלץ להביא בפניכם הצעה חלופית בהסכמה, למנות את השניים לממלאי מקום ראשי הארגונים, באמונה ובתקווה שבזמן הקרוב ביותר תינתן הסכמת כחולבן להשלמת מינויי הקבע לשני הגופים הביטחוניים, המשוועים לכך כבר יותר משנתיים".
יעקב (קובי) שבתאי, 56, נשוי ואב לשלושה, התגייס לפני כ-30 שנה למשטרת ישראל כלוחם בימ"מ לאחר שהשתחרר מצה"ל כמ"פ בצנחנים. מאז שירת במגוון רחב של תפקידים ובהם מפקד תחנה ומפקד שני מרחבים בטרם מונה לתפקידו האחרון כמפקד משמר הגבול. במהלך שירותו נפצע מספר פעמים במהלך פעילויות מבצעיות, לאחריהן קיבל את עיטור המופת בשנת 1995 ואת עיטור האומץ בשנת 2004. שבתאי בעל תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני בחינוך.
קטי פרי, 56, נשואה ואם לשלושה, התגייסה לשב"ס לפני כ-30 שנה ומאז שירתה בשורה רחבה של תפקידים בארגון, ביניהם קצינת מודיעין, מפקדת בבית מעצר, ראש מחלקת האסיר, ראש מנהל משאבי אנוש, סגנית מפקד מחוז מרכז ועוד. לאחר מכן מונתה לתפקיד הבכיר של מפקדת מחוז דרום, והייתה לאישה הראשונה בתפקיד שטח מבצעי זה. פרי בעלת תואר ראשון ושני בלימודי אסלאם ומזרח תיכון, מחזיקה בתואר שני נוסף במדעי המדינה והיא גם בוגרת המכללה לביטחון לאומי.
כחול לבן מסרו בתגובה על החלטת הממשלה: "נתניהו החליט לקחת את המדינה בת ערובה והוא מונע עשרות מינויים בממשלה. ביניהם גם פרקליט מדינה ומפכ"ל. גנץ תומך במינוי שבתאי ויקדם אותו ביחד עם עוד עשרות מינויים מקצועיים של ראשי נציגויות ושגרירים בחו"ל ופקידים בכירים".
השר אוחנה השיב: "יתכן שניסנקורן הונה את גנץ - אבל אני יידעתי אותו; לא ניכנע לדרישות הלא ענייניות של כחול לבן".