"קוראים לי דני, אני בן 75 ואני מתבייש. אני מתבייש בשם בני ובנות הדור שלי שרואים וחווים איך המדינה שלנו מתייחסת לוותיקים שלה. נמאס לנו להתבייש בגיל שלנו, נמאס לנו להתבייש ביחס שלכם כלפינו, נמאס לנו להתבייש", אמר בפתח דבריו.
בדבריו, סיפר כי מה שדחף אותו להקמת המפלגה הוא בעיקר מגפת הקורונה, שהוכיחה כי "אין באמת מערכת רווחה מתפקדת בישראל", והתנהגותם של הפוליטיקאים ש"עסוקים בדילים, בג'ובים ולא בכם" ויצאו בשבועיים האחרונים בהכרזות בומבסטיות.
כזכור, יתום התפטר לפני 12 שנים מתפקידו כחבר כנסת, כיוון שלא הסכים לשבת בממשלתו של ראש הממשלה הנוכחי, בנימין נתניהו, ואף הדגיש זאת היום בדבריו: "לא רציתי לתמוך בממשלתו של ראש ממשלה שכשל מנהיגותית. כי על ערכים לא מתפשרים. בבוא העת יטיל נשיא המדינה על נציג הימין או על נציג השמאל להרכיב ממשלה, על פי תפיסת עולמי, אין מצב שיטיל זאת על נאשם בפלילים".