"עומר בר לב, הביתה": חברי הכנסת מהימין בביקורת על אירוע הבריחה מהכלא

מספר שעות לאחר פרסום דבר אירוע הבריחה של האסירים הביטחוניים מכלא גלבוע, התגובות במערכת הפוליטית החלו לבוא. ח"כ סמוטריץ' ביקר את תנאי הכליאה "המפנקים". מנגד, ח"כ קריב שיבח את עבודת השוטרים והסוהרים

אנה ברסקי צילום: פרטימעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המנהרה ממנה בוצעה הבריחה מכלא גלבוע (צילום: דוברות שב"ס) | צילום:

"אירוע הבריחה שבוצע היום לא יכול היה להתאפשר אלמלא תנאי הכליאה המפנקים להם זוכים מחבלים בכלא הישראלי. אוטונומיה כמעט מוחלטת שמאפשרת להם לעשות הכול בין כותלי הכלא", כתב סמוטריץ' והוסיף: "הלקח העיקרי חייב להיות החמרת תנאי הכליאה ופיקוח הדוק על הנעשה בתוככי הכלא. זה נכון מוסרית וכפי שמתברר היום גם ביטחונית".

המנהרה דרכה בוצעה בריחת האסירים מכלא גלבוע
המנהרה דרכה בוצעה בריחת האסירים מכלא גלבוע | צילום: דוברות שב''ס

חברת הכנסת מירב בן ארי (יש עתיד) צייצה: "האירוע היום בכלא גלבוע הוא מחדל קשה, הכולל איום קשה על שלום הציבור. אירוע שבו שישה מחבלים מצליחים במשך תקופה ארוכה לחפור מנהרה ולהימלט הוא אירוע חמור ומטלטל". עוד אמרה: "בשלב זה עלינו לחזק את ידי כוחות הביטחון במציאת הנמלטים והשבתם לכלא. במקביל מחובתנו לחקור לעומק וביסודיות את הכשלים שהביאו".

תגיות:
כלא גלבוע
/
ביטחון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף