בעקבות ההצעה של סער: האם צריכת הקנאביס בדרך לשינוי משמעותי?

אורן לייבוביץ', עורך המגזין 'קנאביס', שוחח עם ניסים משעל וגיא פלג ב-103FM והתייחס להצעה של שר המשפטים לפיה שימוש עצמי בקנאביס יוגדר כעבירה מנהלית, ללא רישום במרשם הפלילי

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
קנאביס, מריחואנה (אילוסטרציה)
קנאביס, מריחואנה (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

"מדובר בהקלה נוספת על הקלה שהחלה באפריל 2019, גלעד ארדן הכניס מודל של חצי הפללה, שרק אם נתפסים בפעם הראשונה והשנייה בכמות של עד 15 גרם לשימוש עצמי אפשר לעבור למתווה של ללא הפללה. העבירה נשארת עבירה פלילית בהגדרה הרשמית שלה, אם עוברים על עבירה נוספת אתה לא עומד בהגדות וממשיך להליך פלילי", הסביר.

לדבריו, הצעתו של שר המשפטים קובעת כי בכל מקרה לא תהיה כפיפות להליך פלילי, "אלא עבירה מנהלית כמו עבירות תנועה או עבירות מהסוג הזה".

לייבוביץ' הוסיף כי לא מדובר בהרבה שינוי, "השימוש כנראה לא יצטמצם. יכול להיות שזה יעודד שימוש, אך יש הרבה מאוד אנשים שקנאביס לא עושה להם טוב. אנחנו מאמנים שנכון ללכת לכיוון של הסדרה, וכן לאפשר מכירה חוקית לבגירים שרוצים מכיוון שמי שמרוויח מהמהלך הזה חוץ מהצרכנים שלא יופללו הם בעיקר ארגוני פשיעה".

"זה כסף שמשמן את גלגלי משפחות הפשע בישראל, ואנו חושבים שעדיף שהכסף ייכנס כמיסים כאוצר המדינה לטובת כולנו. זה אמור להגיע לוועדת חוקה חוק ומשפט ויש שם רוב מוחלט בעד, אך כשהיה ניסיון להעביר את אותן תקנות רע"מ התנגדה בתוקף ואיימה להפיל את הממשלה. זה יהיה מעניין לראות", סיכם.

תגיות:
גדעון סער
/
קנאביס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף