השנה, באופן חריג המתרחש אחת לעשור, יש חפיפה בין התאריכים של חודש הרמדאן המוסלמי, חג הפסח היהודי וחג הפסחא הנוצרי. הנסיבות הרגישות הללו מעוררות חשש בישראל, בירדן, בארצות הברית וברשות הפלסטינית מפני עימותים במקומות הקדושים בירושלים שעלולים להוביל להסלמה.
בכיר ישראלי אמר כי הפגישה בין בר לב לשר החוץ הירדני הייתה באווירה טובה מאוד. חלק מרכזי בפגישה עסק במצב בעיר העתיקה בירושלים ובהר הבית. בכיר ישראלי אמר כי הצד הירדני ביקש להגדיל את מספר השומרים של הווקף בהר הבית בעוד שהצד הישראלי הביע דאגה מכך שחלק מאנשי הווקף הם תומכי חמאס.
"הגענו להסכמה שהירדנים יוודאו שאין תומכי חמאס בקרב אנשי הווקף וישראל תסכים להגדיל מעט את מספר השומרים של הווקף כאשר כל אחד יעבור בדיקה ישראלית כדי לוודא שאינו קשור לארגון טרור", אמר בכיר ישראלי.
הבכיר הישראלי ציין כי הירדנים הם אלה שיזמו את הפגישה והיא תואמה ע"י משרד החוץ הישראלי ובידיעת שר החוץ לפיד וראש הממשלה בנט. כמה ימים קודם לכן נפגש בר לב עם השר לעניינים אזרחיים ברשות הפלסטינית חוסיין א-שייח גם כן לצורך תיאום לקראת הרמדאן.