"זה צעד רשמי ראשון של נורמליציה מול ערב הסעודית", הוסיף, "ההחלטה תאפשר לחברות העופה הישראליות לטוס מעל סעודיה ותביא לחיסכון עצום בדלק בזמן בעלויות ויגיע ישירות לכיסם של אזרחי ישראל. אני מברך את ההנהגה הסעודית על פתיחת המרחב האווירי, להחלטה הזו קדמה הצהרת ירושלים והעמקת המחויביות האמריקאית לישראל והרחבת הנורמליציה ולתהליכים של הסכמי אברהם בפסגת הנגב".
בפתח דבריו פנה אבו מאזן לביידן, ואמר: "במהלך הפגישה שלנו הייתה הזדמנות לדון איתך בחיזוק היחסים הביליטראליים בין שתי המדינות, ולבחון מה ארה"ב יכולה לתרום כדי להכין ולהכשיר את האווירה ליצירת אופק פוליטי למען שלום צודק. הדגשנו בפני ביידן את החשיבות של ייצוב היסודות שיתבססו עליהם תהליכי השלום המתבססים על ההחלטות של ההסכמות הבינלאומיות, ועל בסיס פתרון שתי המדינות בגבולות 67".
לאחר מכן נשא הנשיא ביידן דברים לאבו מאזן: "טוב לראות אותך שוב ידידי, אני גאה להיות איתך היום. אנו יכולים לראות עצמנו כתומכים הראשונים של פתרון שתי המדינות. המחויבות שלי לפתרון שתי המדינות לא השתנתה כל השנים האלה, שתי מדינות לאורך קווי 67 היא הדרך הטובה להגיע למידה שווה של ביטחון ושגשוג בשלום לישראלים ולפלסטינים. העם הפלסטיני ראוי למדינה משלו, שהיא עצמאית, ריבונית והמשכית, שתי מדינות לשני עמים, שחיים זה לצד זה בביטחון. שתי מדינות שיש בהן זכויות מלאות וכבוד, שני עמים שנהנים ממידה שווה של כבוד. לכל אדם יש זכות שינהגו בו בכבוד. זה בסיסי".
במהלך הפגישה השניים שוחחו על הקשר האישי וההיסטורי בין המשפחות, ועל הידידות הקרובה. בין היתר שוחחו על השורשים המשותפים באירלנד, בני משפחה שהכירו ועוד. הנשיא ביידן אמר לנשיא הרצוג כי הטלפון שלו תמיד פתוח עבורו, והוא ישמח להיות בקשר בכל דבר שצריך. בנוסף, ביידן הזמין את הנשיא הרצוג לביקור בבית הלבן.
כאמור, הנשיא הרצוג העלה בפני הנשיא ביידן את סוגיית השבויים והנעדרים. כמו כן, הרצוג שיתף את ביידן ברעיונותיו לגבי שיתופי פעולה אזוריים בנושא משבר האקלים דרך פורום האקלים שהקים. לסיכום, הנשיא הרצוג בירך על המשך מסע השלום של הנשיא ביידן, שהחל בישראל וימשיך עם נסיעתו מחר לסעודיה. הנשיא ביידן מצידו העלה על נס והדגיש את החשיבות של השתלבות ישראל במרחב במזרח התיכון.
"ארצות הברית וישראל מאשרות את הקשרים הבלתי ניתנים לערעור בין שתי המדינות ואת המחויבות המתמשכת של לביטחון ישראל", צוין בפתח הצהרת ירושלים, "מדינותינו מאשרות כי השותפות האסטרטגית בין ארצות הברית לישראל מושתתת על ערכים משותפים, אינטרסים משותפים וידידות אמת. מעבר לכך, ארצות הברית וישראל מאשרות כי בין הערכים שהמדינות חולקות נכללת מחויבות בלתי מעורערת לדמוקרטיה, לשלטון החוק ולקריאה ל'תיקון עולם'".
עוד נכתב בהצהרה כי "ארצות הברית מדגישה כי חלק בלתי נפרד מהתחייבות זו היא המחויבות שלא לאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני, וכי היא מוכנה להשתמש בכל רכיבי העוצמה הלאומית שלה כדי להבטיח תוצאה זו", נכתב, "ארצות הברית מוסיפה ומאשרת את המחויבות לעבוד יחד עם שותפים אחרים כדי להתעמת עם התוקפנות והפעילויות מערערות היציבות של איראן, בין אם הן מקודמות ישירות ובין אם באמצעות שלוחים וארגוני טרור כמו חיזבאללה, חמאס והג'יהאד האסלאמי הפלסטיני".
לאחר מכן, ביידן סייר במתחם מערכות ההגנה הרב שכבתית של משרד הביטחון, שהוצב לטובת הביקור. בסיור נוכחים גם ראש הממשלה, שר הביטחון, בני גנץ, הרמטכ"ל ובכירים בצה"ל ובמערכת הביטחון, בינהם דני גולד שהיה אמון על פיתוח מערכת היירוט כיפת ברזל. במסגרת זו, תוצג לראשונה לנשיא האמריקאי מערכת "מגן אור", של הלייזר רב העוצמה ליירוט רקטות, כטב"מים ופצמ"רים.
בסיום היום הראשון, הגיע הנשיא ביידן ליד ושם בירושלים, יחד עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן, היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן והשגרירה של ארה"ב למאבק באנטישמיות פרופ' דבורה ליפשטדט. כמו כן, ביקר הנשיא ביד ושם ונפגש עם שורדות השואה רינה קווינט וגיטה (ג'יזל) סיקוביץ במוזיאון לאומנות השואה וכן טקס זיכרון באוהל יזכור.
הנשיא כתב בספר הביקורים של יד ושם: "זה כבוד גדול לחזור, בחזרה לבית הרגשי שלי. עלינו ללמוד את כל הדורות שזה יכול לקרות שוב, אלא אם נזכור. זה מה שאני מלמד את הילדים ואת הנכדים שלי. לעולם לא נשכח".