לטענה כי השינויים המשפטיים המתוכננים יגעו גם בעניינו של יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו, הכחיש חבר הכנסת את הדברים: "אני מבין את הניסיון עכשיו ללכת על ספינים ולפגוע. אני אמרתי את הדברים בצורה ברורה והתוכנית המשפטית שלי כתובה, ואפשר לקרוא אותה. כפי שאמרתי לשיטתי, זה לא נכון שזה יהיה קשור למשפט נתניהו", טען. "זה טוב למדינה, ויש לנטרל את הקשר למשפט נתניהו. איתמר בן גביר חושב אחרת וזה לגיטימי. אני מציע שנעסוק בתוכנית עצמה ובכל המרכיבים שלה, למה זה חשוב וטוב לדמוקרטיה להחזיר את מרכז הכובד של קבלת ההחלטות לנבחרי הציבור. כי הציבור, מה לעשות, הוא הריבון בדמוקרטיה".
לנושא הלחץ מצדו של יו"ר האופוזיציה, משום שהוא "מבין שאתם שותים אותו בקצב", סמוטריץ' הכחיש: "אני לא מקבל את הטרמינולוגיה הזו. הבוחרים הם אנשים רציניים וחכמים, והם מצביעים לפי מה שאומר להם ליבם ושכלם. כל אחד מציד את מרכולתו, ונדמה לי שאנחנו מציגים גם אמינות ודבקות בדרך ובערכים, וגם מכינים שלל תכניות עבודה בכל התחומים שחשובים לאזרחי מדינת ישראל. אנחנו מציגים את העובדה שאם אנחנו נהיה גדולים יותר מבני גנץ, תרד מהפרק האפשרות להשאיר אותנו בחוץ ולהכניס אותו, ולהקים עוד פעם מפלגת שיתוק עם השמאל", אמר.
עוד הוסיף: "ברור שגנץ רוצה את זה, ואם תהיה לו הזדמנות הוא גם יעשה את זה. הוא יצדיק את זה, וגם חבריו בשמאל עושים את זה - 'צריך להציל את המדינה מסמוטריץ' ומבן גביר', יהיה קמפיין ענק בתקשורת ואולי גורמים בקהילה הבינלאומית ינסו לשלול את הלגיטימציה שלנו לממש את רצונו של רוב העם. מי שרוצה תעודת ביטוח בכדי שגם אם יהיו לחצים כאלה, אנחנו נצליח לעבור. צריך לוודא שאנחנו נהיה גדולים יותר מבני גנץ ובמספרים אי אפשר יהיה להקים ממשלה בלעדינו".
לשאלה אילו יתרונות יש בחיבור בין מפלגת עוצמה יהודית לציונות הדתית, ענה: "קודם כל, אני לא אמרתי שתהיה התפצלות בין המפלגות אחרי הבחירות. מדובר בשתי מפלגות עצמאיות ששומרות על זהותן, וכמו שאנחנו עובדים בתיאום מלא, נמשיך לעשות את זה, בעזרת השם. כל אחד מביא את התומכים שלו, וביחד מביאים הישג מאוד גדול. אני לא עסוק בזה - אנחנו נעבוד בתיאום מלא בכדי למקסם את ההישג הזה. זה הדבר הנכון וגם איתמר מבין את זה ולכן אנחנו נמשיך לעבוד יחד".