בכיר לשעבר בצה"ל במתקפה על גנץ: "שימוש במילים 'מלחמת אזרחים' - מעיד על פניקה"

אלוף (מיל') יצחק (ג'רי) גרשון, התייחס ב-103FM לדבריו של יו"ר המחנה הממלכתי: "לממשלה נבחרת יש את כל הלגיטימיות להוביל את תפיסת העולם שלה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
בני גנץ על הרפורמה במערכת המשפט: "תוכנית שתפגע אנושות בביטחון הלאומי". צילום: ערוץ הכנסת | צילום:

"אני יש לי הערכה מאוד גדולה גם לבני וגם לגדי, אבל אני מגדיר את עצמי כפטריוט ישראלי. לא עם הכול אני מסכים, אבל זו מהות הדמוקרטיה. כל ממשלה נבחרת בישראל ללא יוצא מן הכלל, אני מקווה להצלחתה. ככה הייתי לגבי הממשלה הקודמת וכך אני לגבי הממשלה הזו. שימוש במילים 'מלחמת אזרחים', 'מרי אזרחי', מעידים על פניקה, איבוד עשתונות וחוסר רצון אמיתי לקבל את תוצאת הבחירות", אמר בפתח דבריו.

"אתה יודע איך הדברים האלה מתחילים, אתה לא יודע איך הם יסתיימו. כששמעתי את אהרון ברק השתכנעתי שצריך להאיץ את הרפורמה שיריב מדבר עליה. אני לא בעד צד כזה או אחר, אני בעד מדינת ישראל. השימוש במושגים כאלה ומונחים כאלה, וכשאני שומע מנבחרי ציבור אומרים 'צריכה להיות עליונות של מערכת המשפט', אז הם לא מבינים מה המשמעות של איזונים וריסונים במערכת פוליטית. היו כאן בחירות, הבחירות היו על יציבות שלטונית קודם כל. הסכנה באי יציבות שלטונית בשנים האחרונות גרועה מהמצב שהממשלה הנוכחית מובילה", הוסיף.

לאור אמירותיו תקף כספית את השינויים הכלולים ברפורמה המשפטית, גרשון ביקש להבהיר: "העניין כאן הוא לא שחור ולבן, הוא לא נכון ולא נכון, זה עניין של תפיסות עולם. לממשלה הנבחרת יש את כל הלגיטימיות לממש את תפיסת העולם שלה גם אם היא בניגוד לדעתי כאחד מהבוחרים. אמר ידידי חברי איזנקוט שאם הממשלה הזו תפגע באינטרסים הלאומיים של ישראל יוציאו מיליון אנשים לרחובות - מי קובע את האינטרסים? הממשלה. הייתה פה ממשלה, בלי ביקורת, שחתמה על הסכם הגז עם לבנון. לבנון הפרה את ההסכם, חיזבאללה על הגדרות, ואנחנו חותמים על ההסכם".

בנימין נתניהו ויריב לוין
בנימין נתניהו ויריב לוין | צילום: דני שם טוב, נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

"זה לא בא לדיון ציבורי, זה נעשה לפני הבחירות במחטף. זה בסדר? לא בטוח, אבל מישהו קרא למלחמה? לכן מה שאני אומר, יש פרופסורים שחושבים שחלק מהרפורמה הזו מתבקשת, ויש כאלה שחושבים שזה חמור מאוד. מדובר על תפיסת עולם ולממשלה נבחרת יש כל הלגיטימיות להוביל את תפיסת העולם שלה. אני חושב שהם צריכים למצוא את הדרך כדי להשפיע איך תראה המדינה הזו. האפשרות היחידה היא דרך עבודה נכונה בכנסת או לחילופין למצוא את הדרך להצטרף לממשלה הזו, בצורה כזו או אחרת, היום או מחר", אמר.

בסיום הבהיר גרשון כי "לא אומר שפרופ' כזה צודק או אחר טועה. אני דיברתי קודם כל על הסגנון והשיח, אני אומר לך - זה לא מחטף, זו מהות הדמוקרטיה. ממשלה נבחרת, כל זמן שהיא לא עושה דברים בלתי חוקיים בעליל, היא רשאית לעשות את זה. אתה רוצה שהיא לא תעשה את זה? לך לבחירות. בבחירות נבחרה הממשלה הזו. לא תמצא הערה אחת שלי על הממשלה הקודמת".

תגיות:
בני גנץ
/
"המחנה הממלכתי"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף