המפגש בין המפכ"ל למובילי המחאה, יתקיים לקראת ההפגנה המתוכננת למוצאי שבת בכיכר הבימה, אותה מארגנת התנועה לאיכות השלטון, יחד עם ארגוני המחאה.
הצעדה אורגנה ע"י קואליציית ארגונים כנגד הממשלה החדשה וצעדיה המתוכננים. מטעם המוחים נמסר: "ההפיכה המשטרית המסוכנת של נתניהו ושותפיו לממשלה העבריינית תיתקל בהתנגדות אזרחית שטרם נראתה". מתנועת עומדים ביחד, ממארגני הצעדה, נמסר: ״הגורמים הקיצוניים והמסוכנים בממשלה החדשה שהוקמה, מתכננים כבר איך לפגוע בכולנו: איך להעמיק את האפליה הגזענית כלפי האזרחים הערבים, איך לקצץ בתקציבים החברתיים, איך להפלות על רקע מגדרי ומיני. לא נשב בבית בחיבוק ידיים ולא נתמכר לייאוש ולתסכול. איפה שיש מאבק - יש גם תקווה. ואנחנו נצא למאבק על הבית של כולנו".
הדגלים השחורים מסרו עם תחילת ההפגנות: ״ההפיכה המשטרית תיתקל בעם ישראל נחוש לשמור על הדמוקרטיה - ותיכשל״. לדבריהם, "נתניהו במאמץ להיחלץ מהכלא מנסה לחסל כל סממן דמוקרטי: טיהור פקידים במשרדי ממשלה, פירוק מערכת המשפט ומסע איומים מאפיוזי על שופטי העליון.