גלנט מגיב לביקורת: "על נבחרי הציבור להיות נוכחים בבתי העלמין הצבאיים"

שר הביטחון יואב גלנט הגיב לביקורת שנשמעה בחלקים מהציבור בנוגע להגעת פוליטיקאים לבתי העלמין במהלך טקסי יום הזיכרון וטען כי הדרישה להוציאם מבתי העלמין, "כמוה כדרישה לקיפול דגל ישראל"

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
גלנט
גלנט | צילום: דוד כהן, פלאש 90

שר הביטחון יואב גלנט הגיב היום (שלישי) לביקורת שנשמעה בחלקים מהציבור, לפיה על פוליטיקאים להימנע מלהגיע לבתי העלמין במהלך טקסי יום הזיכרון שעתידים להיערך בשבוע הבא, בצל המחלוקת סביב הרפורמה המשפטית, ההפגנות והשסע החברתי.

גלנט סירב להיענות לקריאה, וטען: "נבחרי הציבור, המייצגים אותו בכנסת או בממשלה, נבחרים על ידי העם, ומהווים סמל, כל אחד בתקופתו ובהתאם לתפקידו. אני סבור שעליהם להיות נוכחים בבתי העלמין הצבאיים ביום הקדוש הזה".

עוד הוסיף: "הדרישה להוצאת נבחרי הציבור מבתי העלמין, כמוה כדרישה לקיפול דגל ישראל. אסור לנו כחברה לאבד את אחד הנכסים החברתיים המרכזיים שיש לנו, המהווים גשר של אחדות, צה״ל וארגוני הביטחון בכלל ומשפחת השכול בפרט. אל לאף אדם להכניס ביטוי פוליטי לקודש הקודשים שלנו, בתי העלמין הצבאיים. הדבר חל על כלל המשתתפים, ובכלל זה על נבחרי הציבור".

לסיום, הדגיש גלנט: "לנבחרי הציבור, מכל הקשת הפוליטית, קיימת אחריות אישית, שגוברת בימים אלה. אני פונה אליהם ברוח האחדות ומבקש מהם שלא לבטא שום מסר שאינו ממלכתי וציוני, לטובת רווח פוליטי".

תגיות:
שר הביטחון
/
יואב גלנט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף